DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Nacionālās Mākslu vidusskolas direktora konkursā uzvarējusi Jolanta Vjakse

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atkārtotajā atklātajā konkursā uz Mākslu izglītības kompetences centra (MIKC) “Nacionālā Mākslu vidusskola” direktora amatu 8 pretendentu konkurencē uzvarējusi Jolanta Vjakse.

“Pēdējos gados Kultūras ministrija mērķtiecīgi veikusi ieguldījumus Nacionālās Mākslu vidusskolas ēku renovācijā, kas ir vērtīgs atbalsts izglītības procesam. Turpinot iesākto plānoju, sadarbībā ar kolēģiem, arī turpmāk attīstīt vidusskolu kā mākslas izcilības mācību centru,” akcentē jaunā Nacionālās Mākslu vidusskolas direktore Jolanta Vjakse.

J.Vjakse jaunajam amatam nepieciešamās prasmes un pieredzi ieguvusi, strādājot Daugavpils Universitātes padomē, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultātē un Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā kā lektore, nodibinājumā “Vidzemes attīstības aģentūra” kā tā valdes locekle, direktore un ES fondu projektu, arī publisko iepirkumu komisijas vadītāja. J.Vjakse bijusi arī ilggadēja Latvijas Darba devēju konfederācijas Reģionālās attīstības un nodarbinātības jomu eksperte, 7 gadus īstenojusi Eiropas Sociālā fonda projektu “Profesionālo skolu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un praksēs uzņēmumos,” ieviešot mūsdienīgu profesionālās izglītības mācību formu.

J.Vjakse absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības universitāti, iegūstot ekonomikas maģistra grādu reģionālās ekonomikas un plānošanas jautājumos. Šobrīd tiek turpinātas doktorantūras studijas Daugavpils Universitātē reģionālās ekonomikas jautājumu analīzē.

Jau ziņots, ka galvenie Nacionālās Mākslu vidusskolas direktora amata pienākumi ir plānot, vadīt un koordinēt skolas darbu, nodrošinot tās mērķu un uzdevumu izpildi, pārstāvēt skolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs, kā arī nodrošināt Nacionālās Mākslu vidusskolas finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Pretendentus vērtēja īpaši izveidota komisija, kuras priekšsēdētāja - KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietnieks – KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, komisijas locekļi: Pāvula Jurjāna mūzikas skolas direktors, profesionālās ievirzes izglītības iestāžu vadītāju padomes priekšsēdētājs Viesturs Mežgailis, Latvijas Nacionālā kultūras centra Kultūrizglītības nodaļas ekspertes Ina Masule un Elita Barisa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI