DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Konsultācijās Grieķijā pārrunā sadarbības stiprināšanu daudzpusējos formātos

2024. gada 28. martā speciālo uzdevumu vēstnieks globālos un daudzpusējos jautājumos Andrejs Pildegovičs un Latvijas vēstniece Grieķijā Ieva Briede piedalījās politiskajās konsultācijās Grieķijas Ārlietu ministrijā, kur tikās ar Mariju Teofili (Maria Theofili), Starptautisko organizāciju un starptautiskās drošības un sadarbības ģenerāldirektori un Ārlietu ministrijas īpašo sūtni Grieķijas kandidatūrai ANO Drošības padomē.

Konsultāciju laikā notika auglīga viedokļu apmaiņa par plašu tēmu loku, tostarp par starptautiskajām tiesībām, ANO Nākotnes samitu, “Sievietes, miers un drošība” darba kārtību, miera uzturēšanas operācijām, kiberdrošību, kā arī klimata pārmaiņām. Īpaša uzmanība tika pievērsta notiekošajām starptautiskajām krīzēm un konfliktiem. A. Pildegovičs grieķu kolēģus iepazīstināja ar Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomes 2025. gada vēlēšanās kampaņas aspektiem, kā arī uzklausīja Grieķijas kandidatūras ANO Drošības padomē lobija kampaņas laikā gūto pieredzi.

Diskusijās tika uzsvērtas abu valstu kopīgās vērtības un intereses, tai skaitā iestāšanās par ANO Statūtu principiem un daudzpusējās sadarbības veicināšana.

Konsultācijas deva iespēju Latvijas un Grieķijas amatpersonām pārrunāt iespējas ciešākai sadarbībai ANO un citos daudzpusējos formātos, lai sniegtu ieguldījumu globālo problēmu risināšanā un veicinātu uz noteikumiem balstītas starptautiskās kārtības noturību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI