DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Krišjānis Kariņš pateicas Polijai par ieguldījumu Baltijas drošības stiprināšanā

2024. gada 27. martā ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Rīgā tikās ar Polijas ārlietu ministru Radoslavu Sikorski (Radosław Sikorski), kurš Latvijā ieradies darba vizītē. Ministri pārrunāja Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību, īpaši izceļot abu valstu aktīvo politisko dialogu, ciešo sadarbību tautsaimniecībā un reģiona drošības stiprināšanā.

“Polija ir ļoti svarīgs sadarbības partneris Latvijai gan drošības un aizsardzības jautājumos, gan ekonomikā,” uzsvēra ārlietu ministrs K. Kariņš, “esam pateicīgi Polijai par tās ieguldījumu Baltijas drošībā.”

Latvijas un Polijas ārlietu ministri akcentēja nepieciešamību palielināt ES militārās industrijas jaudu un palīdzības apjomu Ukrainai, kā arī turpināt darbu 14. sankciju kārtas izstrādē. “Mūsu sarunu galvenā tēma bija Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā. Latvija un Polija jau pirms Krievijas iebrukuma piegādāja ieročus un militāro ekipējumu Ukrainai, turpinām to darīt arī šodien un sniegt visu nepieciešamo atbalstu.

Krievijas iesaldētie aktīvi ir jāizmanto Ukrainas atbalstam,” teica K. Kariņš.

Ārlietu ministrs akcentēja, ka Latvijai un Polijai kopīgi ir jāstiprina NATO vienotība un apņemšanās sniegt Ukrainai visu nepieciešamo atbalstu, lai tā karā uzvarētu, bet Krievija – zaudētu.

Ministri pārrunāja ar Eiropas Savienības ārējo robežu drošību saistītos jautājumus un lauksaimnieku protestu Polijā ietekmi uz kravu pārvadājumiem un robežpunktu darbību.

Pēc tikšanās amatpersonas apmeklēja Latvijas Okupācijas muzeju, pieminot latviešu un poļu tautu piedzīvotās traģēdijas 20. gadsimtā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI