DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

SIF uzsāk vebināru ciklu darba devējiem par iekļaujošu darba vidi

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) 4. aprīlī ar tiešsaistes vebināru "Iekļaujoša darba vide – konkurētspējas faktors" uzsāk 15 vebināru ciklu par iekļaujošu darba vidi, dažādības vadību un praktiskajiem aspektiem dažādības ieviešanā organizācijās.

Vebināra mērķis ir ļaut darba devējiem izprast iekļaujošas darba vides un dažādības jēdzienu, ieguvumus organizācijas konkurētspējas un izaugsmes veicināšanā, izprast dažādības dimensijas caur cilvēku - potenciālo darbinieku pieredzes stāstiem, kā arī sniegt praktiskus padomus iekļaujošas darba vides veidošanai.

Par savu pieredzi un ieteikumiem darba devējiem, ko ņemt vērā, veidojot iekļaujošu darba vidi, vebinārā pastāstīs Latvijas neredzīgo biedrības pārstāve, mūzikas skolotāja Vlada Hmeļevska. Ar praktiskiem ieteikumiem dalīsies Accenture biznesa pārvaldes nodaļas vadītāja Baltijā Alda Zeiļa, savukārt LDDK Sociālās drošības un veselības aprūpes eksperts Pēteris Leiškalns stāstīs par situāciju un izaicinājumiem diskriminācijai pakļauto darbinieku grupu nodarbinātības jautājumos. Vebināru vadīs un ieskatu iekļaujošas darba vides priekšrocībās sniegs ilgtspējas un dažādības eksperte Dace Helmane.

Vebināru ciklu plānots īstenot tuvāko divu gadu laikā, skaidrojot iekļaujošas darba vides nozīmi un priekšrocības organizācijas konkurētspējas stiprināšanā, kā arī sniedzot atbildes uz aktuālākajiem darba devēju jautājumiem jomas ietvaros. Tāpat vebināros tiks sniegta informācija par dažādības un iekļaušanas principu integrāciju un ieviešanas procesiem organizācijas stratēģijā, dažādības un iekļaušanas pamatprincipiem darbinieku piesaistes procesā, apskatīti būtiskākie indikatori dažādības mērīšanā, sniegts ieskats dažādības vadības krīzes komunikācijas risinājumos. Viens no vebināru tematiem būs arī aktuālā nepieciešamība integrēt dažādības aspektus ilgtspējas pārskatos.

Lai dalībnieki gūtu visaptverošu ieskatu dažādības un iekļaujošas darba vides tematikā, ar praktiskiem pieredzes stāstiem un ieteikumiem dažādības aspektu īstenošanā dalīsies gan uzņēmumu pārstāvji, gan jomas eksperti.

Informācija par plānotajiem vebināriem būs pieejama SIF veidotajā dazadiba.lv platformā, kas piedāvā aktuālu un izglītojošu informāciju darba devējiem par dažādības vadības un iekļaujošas darba vides jautājumiem.

Dalībai vebinārā iespējams pieteikties, aizpildot reģistrācijas formu: https://ej.uz/siflekcija. Saiti uz vebināru būs iespējams saņemt pēc reģistrācijas formas aizpildīšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI