DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidentes Evikas Siliņas komentārs plašsaziņas līdzekļiem

Esmu saņēmusi Ģenerālprokuratūras prokurores iesniegumu par gaisa transporta līgumreisu pakalpojumu izmantošanas tiesiskumu. Paļaujos uz tiesībsargājošo iestāžu darbu un kompetenci.

Lai izvērtētu Ģenerālprokuratūras prokurores iesniegumā norādītos apstākļus, kā arī amatpersonu rīcību un atbildību, trešdien, 20. martā, esmu uzdevusi TM, FM, EM un LM deleģēt pārstāvjus neatkarīgai dienesta pārbaudes komisijai. Komisijas vadību un sekretariāta funkcijas nodrošinās Tieslietu ministrija.

Ņemot vērā Ģenerālprokuratūras iesniegumā minēto un prasīto, 20. martā esmu arī uzdevusi Valsts kancelejai sadarbībā ar Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju četru mēnešu laikā izstrādāt normatīvo regulējumu, kas paredz precizēt nosacījumus speciālo līgumreisu pakalpojumu izmantošanai.

Tāpat, ņemot vērā prokurores norādīto, esmu uzdevusi Valsts kancelejai izstrādāt tās iekšējo regulējumu iepirkumu plānošanas, organizēšanas un līgumu izpildes uzraudzības procesa nodrošināšanai atbilstoši Publisko iepirkumu likuma prasībām un par veiktajiem pasākumiem informēt Ģenerālprokuratūru līdz 2024. gada 1. jūlijam.

Tas papildina manu rezolūciju Valsts kancelejai 2023. gada 1. decembrī, kurā ir uzdevums nodrošināt skaidru un nepārprotamu kārtību, kādā Ministru prezidentam un tā pavadošajai delegācijai ir iespēja izņēmuma gadījumos izmantot speciālos gaisa transporta līgumreisus, un izstrādāt attiecīgu tiesisko regulējumu.

Manā rīcībā nav informācijas par iespējamu kriminālvajāšanas uzsākšanu pret konkrētām amatpersonām saistībā ar prokuratūras konstatētajiem pārkāpumiem. Ja šādu informāciju saņemšu, nekavējoties rīkošos atbilstoši likuma prasībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI