DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas pase saņēmusi starptautisku apbalvojumu – labākā jaunā pase reģionā

Publicitātes foto

Šomēnes konsultāciju kompānijas “Reconnassanice” rīkotajā ikgadējajā augstas drošības drukas konferencē HSP EMEA (High Security Printing Europe, the Middle East and Africa) Sofijā, Bulgārijā, kur tika vērtēti pēdējā gada laikā ieviestie personu apliecinošie dokumenti, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk – Pārvalde) saņēma augstu starptautisko apbalvojumu par personu apliecinošo dokumentu – jaunā parauga pasi.

Starptautiska ekspertu un nozares profesionāļu žūrija vērtēja personu apliecinošo dokumentu – pasi – vairākās kategorijās: dokumenta grafiskā dizaina risinājums, dokumenta dizaina risinājums sasaistē ar drošības elementiem, kā arī pasē iekļautās inovācijas.

Pārvalde pagodinošo apbalvojumu saņēma nominācijā “Reģiona labākā jaunā pase 2024”. Apbalvojums Latvijas jaunā parauga pasei piešķirts par teicamo dokumenta dizainu, kas apvienots ar izciliem drošības elementiem un inovatīviem pretviltošanas risinājumiem, kuri atbilst visaugstākajām jaunākā līmeņa dokumentu drošības prasībām.

“Esam ļoti lepni un gandarīti, ka Latvijas pase ir atzīta par labāko jauno pasi reģionā. Pases izstrādē tika ieguldīts liels un rūpīgs darbs, lai dokuments atbilstu visaugstākajām drošības prasībām un tā dizains atspoguļotu skaisto Latvijas dabu,” uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Jaunajā pasē iekļauti tādi drošības elementi kā ultravioletā druka datu lapā un pirmajā lapaspusē, hologrāfiskā josla, vīzu lapas ar krāsainu ultravioleto druku, optiski mainīgās tintes funkcija, kas iespiesta kā ozola lapa, kura parādās dažādās krāsās, u. c. Ietverti arī jauni drošības elementi: spilgta fotoattēla krāsa un pases turētāja attēls, kas papildināts ar personas datiem, turklāt pases īpašnieka portrets iegravēts caurspīdīgā logā, kā arī izmantoti daudzkrāsu hologrāfiskie elementi.

“Iegūtais apbalvojums ir starptautisks apliecinājums jaunā parauga pases augstajiem drošības standartiem un to harmoniskajai realizācijai pases dizainā,” uzsver Pārvaldes personu apliecinošo dokumentu un ar tiem saistīto tehnoloģisko risinājumu attīstības vadītājs Ēriks Vismanis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI