DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts un Lietuvos paštas paraksta memorandu par sadarbību 

Uzņēmumi Latvijas Pasts un Lietuvos paštas ir parakstījuši memorandu par savstarpēju ilgtermiņa sadarbību. Nodomu protokols paredz, ka abas puses varēs izmantot otra uzņēmuma pakomātu tīklu, nodrošinot ērtākus sūtījumu pakalpojumus Baltijā. 

Tas pavērs iespējas Latvijas Pasta klientiem nosūtīt un saņemt pakas Unisend pakomātos visā Baltijā.  Unisend, kas ir Lietuvos paštas zīmols, pakomātu skaits drīzumā sasniegs 750 punktu, un no tiem aptuveni 300 atrodas Latvijā un Igaunijā. Savukārt Unisend klienti, veicot sūtījumus uz Latviju, varēs izmantot Latvijas Pasta pakomātu tīkla pārklājumu.  

Abu uzņēmumu sadarbības modelis praktiski sāks darboties jau 2024. gada rudenī.  

No Latvijas Pasta puses sadarbības memorandu parakstījusi valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare, bet no kaimiņvalsts puses – Lietuvos paštas ģenerāldirektors Rolands Zuks (Rolandas Zukas). 

“Esam gandarīti, ka divu sadarbības partneru ideja ir kļuvusi par realitāti. Abu uzņēmumu klienti būs ieguvēji no kopīga pakomātu tīkla. Vairāk nekā 70% Baltijas iedzīvotāju iepērkas internetā, tāpēc esam pārliecināti, ka abu valstu uzņēmumi, strādājot pie viena mērķa, pavērs jaunas iespējas ikvienam paku nosūtītājam un saņēmējam,” uzskata Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare. Viņa papildina, ka parakstītā vienošanās stiprinās pozīcijas pārrobežu sūtījumu segmentā un veicinās uzņēmumu savstarpējo pieredzes apmaiņu.  

“Pirms vairāk nekā desmit gadiem mēs bijām pirmie, kas Lietuvas tirgu veiksmīgi iepazīstināja ar pakomātiem. Tā kā e-komercija turpina attīstīties, šobrīd esam gatavi kļūt par uzticamu paku piegādes partneri visā Baltijas reģionā. Mēs ticam, ka sadarbība ar Latvijas Pastu dos labumu abu uzņēmumu klientiem un palīdzēs e-uzņēmumiem augt, piedāvājot optimālus risinājumus," pauž Lietuvos paštas ģenerāldirektors Rolands Zuks (Rolandas Zukas). 

Apvienojot abu nacionālo pasta operatoru prasmes un zināšanas, patlaban notiek aktīvs darbs pie pakomātu tīklu savietojamības un funkcionalitātes salāgošanas. Paredzams, ka ar izvērsto sadarbību abi uzņēmumi paplašinās pakomātu pieejamību, nodrošinot augstvērtīgas sūtījumu piegādes.  

Tā kā Latvijas Pasts šogad plāno attīstīt pakomātu pārklājumu, dubultojot to skaitu, un Lietuvos paštas izvērst Unisend pakomātu tīklu visā Baltijā, savstarpējā tīkla atvēršana klientiem pavērs iespējas nosūtīt un saņemt sūtījumus vairāk nekā 1000 pakomātos visās Baltijas valstīs.  

Kā vēstīts, Latvijas Pasts pastāvīgi pilnveido un paplašina savus pakalpojumus, lai nostiprinātu pozīciju pārstāvētajos biznesa segmentos. Viena no uzņēmuma 2024. gada prioritātēm paredz dubultot pakomātu skaitu līdz vairāk nekā 400 vienībām, lai izveidotu plašāko pakomātu tīklu visā Latvijas teritorijā.  

Vienlaikus uzņēmums attīsta e-komercijas sūtījumu un loģistikas biznesa segmentu, kā arī uzlabo universālā pasta pakalpojumu pieejamību, sūtījumu piegādes procesus un klientu apkalpošanu. Latvijas Pasts arī veicina jaunus paku sūtījumu pārsūtīšanas virzienus un sadarbojas ar starptautiskiem e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem, lai pozicionētu Rīgu kā loģistikas centru.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI