DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Turpmāk stipendijas maksās arī nepilna laika izglītības studiju programmās studējošajiem 

Ministru kabinets (MK) apstiprinājis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par stipendijām, paredzot stipendijas arī nepilna laika augstākās izglītības tematiskās grupas “Izglītība” studiju programmā studējošajiem. 

MK noteikumu grozījumu realizēšanai piešķirtais finansējums IZM budžeta apakšprogrammas “Augstākās izglītības studiju programmu nodrošināšana” ietvaros paredz, ka, sākot ar šo mēnesi, stipendijas tiks piešķirtas 937 nepilna laika klātienē studējošajiem. Noteikumu grozījumu projekts tika saskaņots ar Tieslietu ministriju, Finanšu ministriju,  Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību un Latvijas Studentu apvienību. Stipendiju fonda finansējums gadā ir plānots 236 105 eiro apmērā, padarot pieejamākas pedagoģijas studijas un veicinot pedagogu ataudzi. 

“Pedagogu ataudze ir viena no izglītības nozares prioritātēm, tāpēc mēs mērķtiecīgi investējam gan jauno pedagogu sagatavošanā, gan esošo stiprināšanā. Rudenī ministrija ieviesa paaugstinātas, 300 eiro stipendijas, kas primāri ir paredzētas visvairāk trūkstošo pedagogu studijām – STEM priekšmetu, kā arī latviešu valodas un ES svešvalodu pedagogiem. Sadarbībā ar Iespējamo misiju un RTU kopīgi īstenojam programmu, lai trīs gadu laikā piesaistītu līdz 180 augsti kvalificētiem dažādu nozaru ekspertiem un sagatavotu viņus dabaszinātņu, matemātikas un tehnoloģiju pedagogu darbam skolās. Paralēli savu darbu turpina programmas “Mācītspēks” un “Studētgods”. Februārī valdība lēma no valsts budžeta līdzekļiem finansēt arī vairāk nekā 900 nepilna laika studiju vietas tematiskās grupas “Izglītība” studiju programmās. Līdz ar noteikumu par stipendijām grozījumiem šī studentu grupa saņems arī stipendijas. Šis ir lielākais budžeta vietu skaita un stipendiju saņēmēju loka palielinājums kādai studējošo grupai pēdējo vairāk nekā desmit gadu laikā,” ministrijas ieguldījumu pedagogu ataudzes nodrošināšanai uzsver IZM valsts sekretāra vietnieks cilvēkkapitāla, zinātnes un inovāciju attīstības jautājumos Jānis Paiders. 

Grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 24. augusta noteikumos Nr.740 “Noteikumi par stipendijām” pieejami Ministru kabineta tīmekļvietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI