DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Desmit gadu kopš Krievijas rīkotā neleģitīmā referenduma Krimā

2024. gada 16. martā  aprit desmit gadi kopš Krimā un Sevastopoles pilsētā nelikumīgi tika rīkoti tā dēvētie referendumi par pievienošanos Krievijas Federācijai. Neleģitīmie referendumi aizsāka neprovocētu un neattaisnojamu agresiju pret Ukrainu un tās teritoriālo vienotību, ko Krievija noziedzīgi turpināja 2022. gadā. Pēc pilna apjoma militārās agresijas uzsākšanas pret Ukrainu, Krievija ir nelikumīgi anektējusi uz laiku okupētos Doņeckas, Luhanskas, Hersonas un Zaporižjas apgabalus Ukrainā.

Šobrīd Krievijas uz laiku okupētajās un anektētajās Ukrainas teritorijās tiek nelikumīgi rīkotas Krievijas prezidenta t.s. “vēlēšanas”, mēģinot leģitimizēt gan šīs “vēlēšanas”, gan arī Ukrainas teritoriju nelikumīgo aneksiju.

Latvija neatzīst ne šīs nelikumīgās norises, ne to rezultātus, un visstingrākajā veidā nosoda šo Krievijas prettiesisko rīcību, kas ir rupjš starptautisko tiesību un Ukrainas neatkarības un suverenitātes pārkāpums. Latvija neatzīst un neatzīs agresora īstenoto Ukrainas teritoriju nelikumīgo okupāciju un aneksiju.

Latvija turpina stingri atbalstīt Ukrainu un tās neatkarību, suverenitāti un teritoriālo vienotību tās starptautiski atzītajās robežās. Krima, Hersona, Zaporižje, Doņecka un Luhanska ir Ukrainas starptautiski atzītās teritorijas neatņemamas daļas. Krievija ir pilnībā atbildīga par tās agresiju pret Ukrainu. Visiem atbildīgajiem par pastrādāto agresijas noziegumu pret Ukrainu un Krievijas noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem būs jānes pilna atbildība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI