DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina Zimbabvi atbalstīt Ukrainas Miera iniciatīvu 

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

7. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Zimbabves Republikas parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudendu (Mr Jacob Francis Nzwidamilimo Mudenda), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, Krievijas agresiju pret Ukrainu un sadarbību starptautiskajās organizācijās. 

Valsts prezidents E. Rinkēvičs novērtēja Zimbabves vēlmi stiprināt politisko dialogu, tai skaitā parlamentāro sadarbību. Tikšanās laikā Valsts prezidents atzīmēja Krievijas atbildību par agresiju pret Ukrainu un tās negatīvo ietekmi uz globālo dienvidu valstīm. E. Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību iestāties par starptautisko tiesību ievērošanu un kopīgi veicināt taisnīgu mieru. Valsts prezidents aicināja Zimbabvi atbalstīt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska Miera iniciatīvu. 

Amatpersonas pārrunāja arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, jo īpaši Apvienoto Nāciju Organizācijas formātos, kā arī nepieciešamību veicināt diplomātiskos centienus, lai risinātu konfliktu Tuvajos Austrumos un novērstu civiliedzīvotāju ciešanas.  Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija iestājas par sadarbības stiprināšanu arī ar Āfrikas Savienību.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI