DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts atklāj pirmos pakomātus ar vēstuļu kastītēm 

Publicitātes foto

VAS Latvijas Pasts atklāj pirmos pakomātus, kas ir aprīkoti ar vēstuļu kastītēm. Vēstuļu nosūtīšanas iespēja izveidota speciāli paredzētā pakomāta nodalījumā, lai iedzīvotājiem uzlabotu pasta pakalpojumu lietošanas pieredzi.  

Integrētā pastkastes funkcija dažādo pakalpojumu saņemšanas iespējas. Tā ļauj iedzīvotājiem nosūtīt vēstules pakomātos līdztekus pakām. Ieviestais risinājums padara ērtāku tradicionālās korespondences sūtīšanu, kas privātpersonām un uzņēmumiem ir pieejama jebkurā diennakts laikā.  

“Apzinoties mainīgos sūtīšanas paradumus un piegādes metodes, mūsu komanda arī turpmāk mērķtiecīgi apņemas radīt visaptverošus un sabiedrībai viegli lietojamus pakalpojumus. Šis ir vēl viens solis pretī klientu ērtībai – vēstules un pakas var nosūtīt vienuviet jebkurā diennakts laikā,” pauž Latvijas Pasta valdes loceklis Jānis Kūliņš. 

Pirmie zilās krāsas pakomāti ar specializētu vēstuļu kastītes nodalījumu ir atrodami vairākās pilsētās: Jelgavā, Dobeles šosejā 45A, Pāvilostā, Dzintaru ielā 69, un Rīgā, Krasta ielā 40 un Latgales ielā 414. Tie papildina šī brīža Latvijas Pasta vēstuļu pieņemšanas punktu pārklājumu visā valsts teritorijā. Nosūtot sūtījumu pakomātu tīklā, uzņēmums nodrošina arī klientu atbalstu jebkurā diennakts laikā.  

Nacionālais pasta operators vēstuļu kastītes funkcionalitāti ieviesīs visos āra pakomātos. Esošajā āra pakomātu tīklā tas ir plānots līdz šā gada vasaras beigām. Tādējādi uzņēmums vienkāršo korespondences sūtījumus, lai piedāvātu augstvērtīgus pakalpojumus un sasniegtu ilgtermiņa vīziju – pirmā izvēle ikkatra iedzīvotāja sūtījumiem.  

Vēstules nosūtīšanas maksa ir atkarīga no izvēlētā sūtījuma veida, svara un galamērķa. Vienkāršiem sūtījumiem Latvijas teritorijā svara kategorijā līdz 20 gramiem nepieciešams iegādāties pastmarku 1,65 eiro nominālvērtībā. Pastmarkas iespējams iegādāties pasta nodaļās, Latvijas Pasta e-veikalā, Narvesen kioskos, kā arī Jānis Roze un Latvijas Grāmata grāmatnīcās visā Latvijā. 

Kā vēstīts, Latvijas Pasts pastāvīgi pilnveido un paplašina savus pakalpojumus, lai nostiprinātu pozīciju pārstāvētajos biznesa segmentos. Viena no uzņēmuma 2024. gada prioritātēm paredz dubultot pakomātu skaitu līdz 400 vienībām, lai izveidotu plašāko pakomātu tīklu visā Latvijas teritorijā. Arī uzlabot universālā pasta pakalpojumu pieejamību, sūtījumu piegādes procesus un klientu apkalpošanu.  

Vienlaikus uzņēmums attīsta e-komercijas sūtījumu un loģistikas biznesa segmentu, tai skaitā universālā pasta (paku un sīkpaku piegādes), eksprespasta pakalpojumus un sūtījumus, kurus adresē pakomātu tīklā. Latvijas Pasts arī veicina jaunus paku sūtījumu pārsūtīšanas virzienus un sadarbojas ar starptautiskiem e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem, lai pozicionētu Rīgu kā loģistikas centru.

Savukārt finanšu pakalpojumu jomā uzņēmums sekmē bezskaidras naudas norēķinus ar VISA maksājumu debetkartes un mobilās lietotnes Latvijas Pasts Pay priekšrocībām. Tāpat uzlabo digitālos pašapkalpošanās rīkus, kā arī citas funkcijas.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI