DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Agate Rašmane izcīna 7. vietu Eiropas čempionātā šaušanā

29. februārī Gijorā, Ungārijā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem Agate Rašmane izcīnīja 7. vietu. Kvalifikācijā Agate ar sašautajiem 572 punktiem kā astotā iekļuva vingrinājuma finālā. Savukārt vingrinājumā finālā, kur rezultātus sāk skaitīt no nulles, Agate apsteidza kvalifikācijas labākā rezultāta īpašnieci Silviju Šteinerti no Austrijas un izcīnīja 7. vietu. Uzvarētāja Anna Dulce no Moldovas, sudrabs Simalai Jilmazai no Turcijas, bet bronza pieredzējušajai Serbijas sportistei Zoranai Arunovičs.

Šajā pašā vingrinājumā mūsu Janai Agijai Linbergai 551 punkts, 56.vieta, Rūtai Leilai Spriņģei 536 punkti un 63.vieta. Komandu vērtējumā mūsu sieviešu komanda ierindojās vienpadsmitajā – noslēdzošajā vietā.

Vīru konkurencē labākais no Latvijas bija Lauris Strautmanis, ar sašautiem 573 punktiem ierindojoties 28.vietā. Emīlam Vasermanim 571 punkts, 35.vieta. Rihardam Zorgem 569 punkti, 44.vieta, bet Ernests Erbs 72.vietā ar rezultātu 562 punkti. Latvijas komandai 12.vieta divdesmit komandu konkurencē.

Rīt, 1.martā Latvijas izlases sportisti Lauris Strautmanis, Agate Rašmane, Emīls Vasermanis un Rūta Leila Spriņģe sacentīsies jaukto pāru sacensībā.

Eiropas čempionāts šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem norisināsies līdz 2.martam Ungārijā, Gijorā.

Eiropas čempionātam pieteikušies 614 sportisti no 42 valstīm gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, gan individuāli, gan komandu vērtējumā pistoļu un šauteņu vingrinājumos. Eiropas čempionātā kopumā tiek izcīnītas astoņas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām, pa divām ceļazīmēm katrā olimpiskajā vingrinājumā. Latvijas Šaušanas federācija jau informēja, ka Agate Rašmane ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm izcīnīja Pasaules čempionātā Baku, Azerbaidžānā 2023. gadā.

Aicinām sekot līdz Eiropas čempionāta rezultātiem Starptautiskās šaušanas sporta federācijas (International Shooting Sport federation) mājas lapā https://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=3164 un https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3164

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI