DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris apmeklē NBS instruktoru semināru

Rīt, 29.februārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē apmeklēs ikgadējo NBS instruktoru semināru, lai instruktoru sastāvu iepazīstinātu ar bruņoto spēku uzdevumiem un attīstības prioritātēm.

Semināru, kas veltīts aktuālajiem instruktoru sastāva jautājumiem, vadīs Nacionālo bruņoto spēku virsseržants augstākais virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs. Tā dalībnieki tiks iepazīstināti ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes struktūru, uzdevumiem un lomu valsts aizsardzībā, kā arī valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācības norisi un integrāciju brigādē. Tāpat instruktori, godinot kritušo karavīru piemiņu, noliks svecītes pie kritušo karavīru piemiņas vietas. 

Instruktori ir atlasīti un īpaši apmācīti karavīri, kuriem ir piešķirtas attiecīgās instruktoru dienesta pakāpes. Ar instruktoru palīdzību virsnieki vada vienības ikdienas vai kaujas uzdevumu izpildē. Instruktori nodrošina noteiktajiem standartiem atbilstošu kareivju un instruktoru apmācību, sagatavošanu un vadību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI