DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

KP uzsāk kokskaidu plātņu ražotāja un stividora pakalpojumu sniedzēja apvienošanās izpēti

22.02.2024. Konkurences padome (KP) saņēma Sabiedrības ar ierobežotu atbildību “KRONOSPAN Riga” apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār Sabiedrību ar ierobežotu atbildību “KS Terminal”.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “KRONOSPAN Riga” (Kronospan) ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kas nodarbojas ar dažādu kokskaidu plātņu un saistītu produktu ražošanu un izplatīšanu. Kronospan grupā ir liels skaits sabiedrību, kas darbojas visā pasaulē, un tas ir viens no vadošajiem koka plātņu ražotājiem ar 39 rūpnīcām visā pasaulē.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “KS Terminal” (KS Terminal) ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, un tās saimnieciskā darbība ir saistīta ar dažādu beramkravu un ģenerālkravu pārkraušanas pakalpojumu sniegšanu Rīgas Brīvostas teritorijā Krievu salā. KS Terminal kravu pārkraušanas pakalpojuma ietvaros tiek sniegti stividora pakalpojumi, ekspedīcijas pakalpojumi un noliktavas pakalpojumi īslaicīgai kravu uzglabāšanai.

Apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas vertikāli saistītos tirgos, uzņēmumam KS Terminal nodrošinot uzņēmumam Kronospan izejmateriālu piegādi un gatavās produkcijas eksportu.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Tirgus dalībnieki vai citas ieinteresētās puses, kas vēlas sniegt viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz konkurenci, aicināti līdz 2024. gada 8. martam sniegt viedokli, nosūtot to Konkurences padomes ekonomistei Sandai Blauai (sanda.blaua@kp.gov.lv) vai aizpildīt KP mājaslapā publiskā viedokļa anketu. Plašāka informācija par konkrēto apvienošanos un apvienošanās kontroli Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI