DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Noslēgušās diskusijas ar 42 sadarbības partneriem par klimatam draudzīgas ekonomikas politiku 

Pagājušās nedēļas izskaņā Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) aizvadīja noslēdzošo tikšanos ar sadarbības partneriem par aktualizēto Nacionālo enerģētikas un klimata plāna (NEKP) projektu. Divu mēnešu laikā notikusi 51 tikšanās ar vairāk nekā 40 dažādām organizācijām – dabas, vides, enerģētikas, finanšu, lauksaimniecības u.c. organizācijām. KEM šobrīd apkopo diskusiju laikā saņemtos priekšlikumus, kurus virzīs nozaru ministrijām izvērtēšanai, lai kopīgi pilnveidotu aktualizēto NEKP projektu. Gala NEKP dokuments tiks iesniegts Eiropas Komisijai līdz š.g. jūnija beigām.  

“Paveikts apjomīgs darbs sadarbībā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un uzņēmumiem, lai pilnveidotu vienu no būtiskākajiem dokumentiem – Nacionālo klimata un enerģētikas plānu, kas kalpos kā Latvijas ceļa karte virzībai uz zaļajiem mērķiem līdz 2030. gadam. Ceļa karte paredz to, kā turpmāk patērēsim enerģiju, pārvietosimies, strādāsim, apsildīsim vai dzesēsim mājokli. Šobrīd aktīvi strādājam pie diskusijā laikā saņemto priekšlikumu apkopošanas, pilnveidojot NEKP projektu. Paldies visiem dalībniekiem par aktīvo iesaisti,” uzsver klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis.  

Konsultācijas aizvadītas ar dažādu nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, publiskā un privātā sektora institūciju un uzņēmumu pārstāvjiem, uzklausot viedokļus un priekšlikumus par aktualizēto NEKP plāna projektu. Konsultācijas notikušas ar dabas un vides, enerģētikas, finanšu, lauksaimniecības u.c. nozaru pārstāvjiem.   

Klimata un enerģētikas ministrs K. Melnis norāda: “Cik lielas pūles zaļo mērķu sasniegšanā ieguldīsim šodien, tik lielus darba augļus baudīsim nākotnē mēs, mūsu bērni un mazbērni. Viens no uzskatāmiem piemēriem ir investīciju ieplūšana Latvijā, kas nodrošina valsts attīstību. Globāli klimatam draudzīgas ekonomikas politikas pamatā ir veicināt investīcijas, kuras tiek virzītas uz klimatam un videi draudzīgiem uzņēmējdarbības projektiem. NEKP mērķis ir virzīties uz ilgtspējīgu ekonomiku, lai Latvija starp ES dalībvalstīm ir konkurētspējīga. Tā vienlaikus ir iespēja apsteigt mūsu kaimiņvalstis, un tā vienlīdz iespēja mums nodot mūsu nākamajām paaudzēm klimatam draudzīgu apkārtējo vidi, kurā dzīvot ir droši un veselīgi.”  

Paralēli KEM organizētajām konsultācijām ar sadarbības partneriem, nozaru atbildīgās ministrijas (KEM, Satiksmes ministrija, Ekonomikas ministrija, VARAM, Zemkopības ministrija) vairākkārt organizējušas NEKP padomes darba grupas, kur strādājušas pie jau detalizētiem priekšlikumiem aktualizētajai NEKP gala versijai.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI