DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Valsts vides dienests noslēdz sadarbības līgumu ar Daugavpils Universitāti

Ar mērķi kopīgi sagatavot zinošus un kompetentus vides speciālistus Valsts vides dienests (VVD) 20. februārī noslēdza sadarbības līgumu ar Daugavpils Universitāti (DU). Sadarbības galvenais uzdevums ir nodrošināt topošajiem vides zinātņu speciālistiem viegli pieejamu vides ekspertu iesaisti izglītības procesā, kā arī iespēju studiju ietvaros praktizēt izvēlēto profesiju.

“Lai gan dažādos formātos VVD jau iepriekš ir piedalījies studentu mācību procesā, šis ir pirmais šāda veida sadarbības līgums ar kādu no Latvijas augstākās izglītības iestādēm. VVD vārdā varu teikt, ka esam gandarīti par iespēju aizsākt oficiālu sadarbību, kas paredz VVD vides ekspertu vieslekcijas DU rīkotajos zinātnes pasākumos, studentiem viegli pieejamus datus zinātniski pētniecisko darbu izstrādei, kā arī nodrošinātas prakses vietas atbilstoši studiju programmu pieprasījumam. Jāpiezīmē, ka DU sagatavojusi darbam lielu daļu Latgales reģionālās vides pārvaldes speciālistu, kā arī pārvaldes darbinieki ir ilggadēji DU īstenoto programmu viesdocētāji,” stāsta VVD ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Andris Ķēniņš.

Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis: “DU ir gandarīta par iespēju noslēgt sadarbības līgumu ar VVD, jo bioloģijas un vides zinātnes virzieni nemitīgi pilnveido savas studiju programmas, ceļot studiju kvalitāti. VVD speciālistu plašāka iesaiste studiju procesā ir būtiska. Sadarbības līgums paver jaunas iespējas izmantot VVD datus pētniecībā, kā arī nodrošinās prakses vietas mūsu studentiem. DU dzīvās dabas zinātnes ir viens no valsts apstiprinātajiem stratēģiskās specializācijas virzieniem, un ciešākā sadarbība starp DU un VVD stiprinās šo stratēģiskās specializācijas virzienu.”

DU studentiem piedāvā apgūt tādas vides zinību programmas, kā akadēmiskā bakalaura studiju programmas “Bioloģija”, “Vides zinātne”, “Ķīmija”, akadēmiskā maģistra studiju programmas “Bioloģija”, “Ķīmija”, profesionālā maģistra studiju programma “Vides plānošana” un doktora studiju programma “Bioloģija”.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI