DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

Latvijas un Vācijas kultūras ministres pārrunā nepieciešamību pēc koordinēta atbalsta Ukrainai kultūras jomā

Pirmdien, 19. februārī, kultūras ministre Agnese Logina vizītē Berlīnē tikās ar Vācijas federālās valdības kultūras un mediju komisāri Klaudiju Rotu (Claudia Roth). Tikšanās laikā abas puses pārrunāja kultūrizglītības jautājumus, kā arī nepieciešamību pēc koordinēta atbalsta Ukrainai arī kultūras jomā.

“Ir svarīgi, ka dažādos politiskajos līmeņos un jomās turpinām uzsvērt atbalsta Ukrainai nepieciešamību starptautiskā līmenī. Arī kultūra ir viena no jomām, kur to veiksmīgi varam realizēt. Vienlaikus mums jāapzinās, ka šobrīd jāiegulda rūpīgs darbs nacionālās identitātes stiprināšanā, veicinot saliedētas sabiedrības veidošanos,” pēc tikšanās ar Vācijas federālās kultūras un mediju komisāri Klaudiju Rotu norādīja Latvijas kultūras ministre Agnese Logina.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī jautājumus par mākslīgā intelekta ietekmi demokrātijas procesos. Latvijas kultūras ministre arī informēja ārvalstu kolēģi par Latvijā veiksmīgi īstenoto “Latvijas skolas soma” projektu.

Vizītes laikā Vācija ministre apmeklēja arī Berlīnes starptautisko kinofestivālu, Eiropas kino tirgu un piedalījās režisora Dāvja Sīmaņa spēlfilmas “Marijas klusums” pasaules pirmizrādē. Tāpat ministre tikās ar nozarē strādājošajiem diasporas pārstāvjiem un Vācijas Bundestāga Vācijas – Baltijas parlamentārās sadarbības grupas deputātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI