DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

8. martā notiks lielākais profesionālās orientācijas pasākums Latvijā – “Karjeras diena”

8. martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, notiks tradicionālā “Karjeras diena”, dodot iespēju darba devējiem klātienē uzrunāt vairākus tūkstošus potenciālo darba ņēmēju un praktikantu, bet Latvijas augstskolu studentiem un citiem interesentiem – iepazīt vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumu un iestāžu piedāvātās vakances, kā arī veidot kontaktus un attīstīt kopprojektus. Šogad pirmo reizi pasākumā notiks “Darba tinderis”, kuram interesenti varēs reģistrēties no 14. februāra.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) “Karjeras dienu” organizē jau 21. reizi. 

Apmeklētāji visas dienas garumā varēs iepazīties ar uzņēmumiem, to darba un prakses piedāvājumiem, apmeklēt dažādus stendus, piedalīties aizraujošās aktivitātēs, konkursos un saņemt balvas, saņemt dažādas konsultācijas. Pirmo reizi būs iespējams piedalīties arī “Darba tinderī” – tā ir sociālā uzņēmuma “Visas Iespējas” izstrādāta digitāla platforma, kas nodrošina ātrāku un efektīvāku darba devēju un kandidātu tikšanos. “Darba tinderis” piedāvā neskaitāmu CV un motivācijas vēstuļu vietā izveidot vienu profilu un vienas līdz trīs nedēļu laikā atrast savu darba match jeb potenciālo darba vietu. Platformā vienuviet iespējams iepazīt 100 dažādu uzņēmumu vakances, pieteikties tām un darba intervijām. Lai piedalītos «Darba tinderī», aicinām reģistrēties mājaslapā https://darbatinderis.lv/candidates.

“Karjeras diena” ir aizraujošs pasākums visiem darba tirgus dalībniekam – gan tiem, kuri meklē pirmo darba vietu, gan tiem, kurus interesē karjeras maiņa vai kontaktu dibināšana, jaunas sadarbības un kopīgu projektu veidošana. To apliecina gan uzņēmumi, gan apmeklētāji. Kopumā šo gadu laikā “Karjeras dienā” piedalījušies 1510 uzņēmumi. Turklāt, ja pirmajā pasākuma rīkošanas gadā savas vakances pieteica 26 kompānijas, tad tagad to skaits ik gadu pārsniedz 100, 2019. gadā tie bija pat 140 uzņēmumi no Latvijas un ārvalstīm. Savukārt apmeklētāju skaits pēdējos gados ir ap 2000, tie ir gan Latvijas vadošo universitāšu studenti, gan citi interesenti.

Dalība “Karjeras dienā” ir bez maksas. Arī par auto novietošana pie Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā dalībniekiem nebūs jāmaksā. Lai saņemtu bezmaksas ieejas biļeti, lūdzu, reģistrēties vietnē https://www.aula.lv/pasakumi/karjeras-diena-2024-31.

Iepazīties ar pasākuma programmu un sekot līdzi aktualitātēm var mājaslapā https://www.rtu.lv/lv/studentuserviss/karjeras-centrs-ssc/karjeras-diena.

Ikgadējo pasākumu rīko RTU Karjeras centrs, to atbalsta “Maxima Latvija”, “Tet”, “Latvijas Mobilais Telefons”, “Magebit”, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, “Caverion Latvija”.

Informatīvie atbalstītāji: cv.lv, prakse.lv, Nodarbinātības valsts aģentūra, cvmarket.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI