DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektu saistībā ar informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā

Publicitātes foto

Lai precizētu normatīvos aktus, uz kā pamata izdoti saistošie noteikumi, kas regulē reklāmas, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā, sagatavoti saistošo noteikumu grozījumi, par kuriem ikviens interesents var izteikt savu viedokli līdz 20. februārim.

Saistošo noteikumu grozījumi “Par reklāmu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Liepājā” izstrādāti ar mērķi precizēt, uz kāda normatīvā akta pamata tie izdoti, kā arī precizēt Liepājas valstspilsētas pašvaldības iestāžu nosaukumus atbilstoši jaunajam pašvaldības nolikumam. Saistošo noteikumu grozījumi neparedz nekādas citas izmaiņas līdzšinējā informatīvo materiālu saskaņošanas un izvietošanas kārtībā.

Pašvaldību likuma 46. panta trešā daļa par saistošo noteikumu izstrādi nosaka, ka saistošo noteikumu projekts un tā paskaidrojuma raksts nododams sabiedrības viedokļa noskaidrošanai pirms tā virzīšanas izskatīšanai un pieņemšanai pašvaldības domē un domes komitejās. Viedokļa noskaidrošanas termiņš ir ne mazāks kā divas nedēļas.

Iedzīvotāji savu viedokli par šo saistošo noteikumu projektu var izteikt šeit: https://epakalpojumi.liepaja.lv/lv/project/MzdKMlpQdXZXdjFMWDNLcTJTWFp5QT09/

Šim nolūkam pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv ir izveidota sadaļa,  kur tiek apkopotas visas aktuālās saistošo noteikumu projektu sabiedriskās apspriešanas: https://www.liepaja.lv/saistoso-noteikumu-projektu-apspriesana/

Gadījumā, ja iedzīvotājiem nav pieeja internetbankai, viedokļus un priekšlikumus rakstiski var iesniegt arī brīvā formā klātienē Liepājas Centrālās administrācijas Klientu apkalpošanas un pakalpojumu centros Rožu ielā 6 vai Peldu ielā 5. Tāpat priekšlikumus var nosūtīt pa pastu uz adresi Rožu iela 6, Liepāja, LV-3401, kā arī elektroniski, parakstītus ar drošu elektronisko parakstu, uz e-pastu: pasts@liepaja.lv.

Saņemtos viedokļus pašvaldība apkopos un atspoguļos šo noteikumu projekta paskaidrojuma rakstā, virzot izskatīšanai komitejās un domes sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI