DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies reģionālajā vizītē uz Jelgavas pilsētu 

Š.g. 2. februārī klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies reģionālajā vizītē uz Jelgavas pilsētu. Reģionālās vizītes ietvaros ministrs dienas pirmajā pusē apmeklēs Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU), kur LBTU rektore Irina Pilvere informēs par LBTU lomu klimata un enerģētikas politikas īstenošanā, pētniecībā un izglītībā. Savukārt dienas otrajā pusē ministrs tiksies ar Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu un domes pārstāvjiem. 

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis: Sadarbība ar augstākās izglītības iestādēm sniedz iespēju veidot informācijas apmaiņu, kas pamatota uz zinātnē balstītiem datiem, turklāt veicina studējošo jauniešu iesaisti jautājumos, kas saistīti ar klimata pārmaiņām un arīdzan enerģētikas jomu. Tā ir iespēja iegūt perspektīvu jauniešu redzējumu un nebijušas idejas par ES zaļo kursu un izaicinājumiem mērķu sasniegšanā. Nākotnes vīzija par to, kur gribam nonākt sākas ar šodienu un tieši jaunieši ir tie, kuri mūs vedīs uz zaļāku rītdienu! Cik lielas pūles klimata mērķu sasniegšanā ieguldīsim šodien, tik lielus darba augļus baudīsim nākotnē. Viennozīmīgi mūsu nākamajām paaudzēm mēs vēlamies nodot klimatam draudzīgu vidi, kurā varam dzīvot droši, veselīgi un vienlaikus būt Eiropas Savienībā konkurētspējīgi. Tikai kopīgā darbā mums izdosies sasniegt klimata mērķus 2030.gadā! 

Reģionālo vizīšu cikla ietvaros ministra pirmā reģionālā vizīte tika aizvadīta 2023. gada 6. oktobrī, Latgales reģionā, apmeklējot Ludzas pašvaldību, kā arī Rēzeknes novadu. Otrā reģionālā vizīte aizvadīta 2023. gada 15. decembrī, apmeklējot Dienvidkurzemes novadu, Grobiņas pilsētu un Liepājas pilsētas pašvaldību. Savukārt trešajā reģionālajā vizītē ministrs devās uz Valmieras novadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI