DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

ES aizsardzības ministri apņemas līdz gada beigām piegādāt Ukrainai vienu miljonu munīcijas lādiņu 

“Eiropas Savienībai (ES) ir steidzami jāpalielina munīcijas lādiņu piegādes Ukrainai. Pašreiz Eiropas Savienības industrija spēj saražot 1 miljonu munīcijas lādiņu gadā, un tas ir tikai sākums Eiropas militārās industrijas izrāvienam. Līdz gada beigām Eiropas Savienības ražošanas kapacitāte sasniegs 1,4 miljonu lādiņu,” uzsvēra aizsardzības ministrs Andris Sprūds pēc Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmes. Tā notika 30. un 31. janvārī Beļģijā, Briselē. 

“Lai sekmīgi turpinātu Ukrainas atbalstu, tam nepieciešams lielāks, paredzamāks Eiropas Savienības finansējums un solidaritātes demonstrēšana. Mūsu dienaskārtībā bija arī jautājums par Eiropas Miera mehānisma (EMM) turpmāko attīstību. Latvija uzsvēra, ka iespējami ātri jāvienojas par EMM budžeta palielināšanu papildus finansējuma novirzīšanai Ukrainai,” uzsver aizsardzības ministrs. 

Eiropas Savienības aizsardzības ministri vienojās arī turpināt darbu pie Eiropas Savienības Aizsardzības industrijas stratēģijas izstrādes un aizsardzības industrijas attīstības iniciatīvām. 

Tāpat būtisku atbalstu Ukrainai sniedz bruņoto spēku karavīru apmācības. Eiropas Savienība 2023. gadā apmācīja aptuveni 40 000 Ukrainas bruņoto spēku karavīrus, un plāno tikpat apmācīt arī šogad.  

Latvija 2024. gadā apmācīja 4 000 Ukrainas karavīru, arī šogad turpinot atbalstīt Ukrainas karavīru prasmes tādā pašā apmērā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI