DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents vizītē viesosies Valsts policijas koledžā

Ceturtdien, 1. februārī, laikā no pulksten 15:00 Valsts policijas koledžā viesosies valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, lai iepazītos ar koledžas piedāvātajām izglītības programmām un nākotnes vīziju par Iekšējās drošības akadēmiju.

Vizītes laikā plānota ne tikai prezentācija par Valsts policijas koledžu un Iekšējās drošības akadēmiju, bet arī vairāku nodarbību apmeklēšana, lai akcentētu koledžas studiju procesā izmantotās inovatīvās pieejas un tehnoloģijas. Plānots ieskats Atvērto datu izmeklēšanas (Open-source intelligence (OSINT)) un Kinoloģijas nodaļas praktiskajās nodarbībās, kā arī XVR jeb virtuālās realitātes simulācijas programmatūras izmantošanā. Vizītes delegācijai tiks demonstrēti Pirmās palīdzības kursā izmantotie manekeni un iespējas, kādas piedāvā modernais jaunievedums. Noslēgumā tiks demonstrēta kadetu ierindas nodarbība.

Vizītē piedalīsies Valsts policijas koledžas, Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadība, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes pārstāvji.

Iekšējās drošības akadēmija (IDA) ir vairāku institūciju (Iekšlietu ministrija, Valsts policijas koledža, Rīgas Stradiņa universitāte un Latvijas Universitāte) veidota apvienība kopēja mērķa sasniegšanai, - apvienojot resursus, sagatavot augsti kvalificētus speciālistus darbam Latvijas tiesībaizsardzības iestādēs. Tas ir augstskolu sadarbības formāts, koplietojot trīs iestāžu resursus un akadēmisko personālu, bet neveidojot jaunu juridisko personu – augstskolu. Studiju process tiek īstenots Valsts policijas koledžā, Latvijas Universitātē un Rīgas Stradiņa universitātē, kopīgi izmantojot visu minēto partneru studiju infrastruktūru un iesaistot augstākās izglītības iestāžu akadēmiskā personāla resursus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI