DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa ar Omānas vēstnieku pārrunā sadarbību zaļās enerģijas jomā

Latvijai ir ārkārtīgi svarīga enerģētiskā neatkarība no Krievijas. Mēs esam atteikušies no Krievijas dabasgāzes un aktīvi attīstām videi draudzīgas enerģijas ieguves iespējas, tostarp vēja parkus. Zaļās enerģijas ieguve ir viena no mūsu prioritātēm, un esam ieinteresēti šajā jomā sadarboties arī ar Omānu, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa, ceturtdien, 25.janvārī, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Omānas Sultanāta ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Badru am Manteri (Badr Al Mantheri).

Spriežot par sadarbību enerģētikas sektorā, vēstnieks akcentēja, ka videi draudzīgas enerģijas ieguve pēdējo gadu laikā ir kļuvusi arī par vienu no Omānas prioritātēm. Ņemot vērā klimatu, Omānā ir īpaši labvēlīga vide saules un vēja enerģijas parkiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla arī vides aizsardzību un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, tostarp Baltijas jūrā.

Puses apliecināja interesi attīstīt sadarbību starp Latvijas un Omānas uzņēmējiem. Vēstnieks akcentēja, ka Omānā ir interese par ciešākiem kontaktiem biznesā, ko sekmētu uzņēmēju vizīšu apmaiņa.

Kā būtisku Latvijas prioritāti A.Ņenaševa izcēla atbalstu Ukrainai līdz tās pilnīgai uzvarai un uzsvēra, ka nepieciešams īpašs starptautisks tribunāls, lai sauktu Krieviju pie atbildības par pastrādātajām zvērībām. Saeimas priekšsēdētājas biedre izcēla arī jautājumu par Krievijas nolaupītajiem Ukrainas bērniem un aicināja Omānu palīdzēt panākt to, ka bērni atgriežas dzimtenē.

Badrs am Manteri ir otrais Omānas nerezidējošais vēstnieks Latvijā kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas 1993.gadā. Vēstnieks rezidē Londonā, Apvienotajā Karalistē.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI