DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS rīko diskusiju par pedagogu atalgojuma finansēšanas jauno modeli un skolu tīkla reformas aktualitātēm  

Šī gada 22.janvārī plkst.11.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Izglītības un kultūras komitejas sēde, kurā pašvaldību vadītāji, speciālisti un nozares eksperti diskutēs par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādāto pedagogu atalgojuma finansēšanas jauno modeli un skolu tīkla reformas aktualitātēm. 

Pasākumu varēs apmeklēt klātienē un skatīties arī video tiešraidē ŠEIT.  

Komitejas sēdē klātesošie izskatīs jautājumu par IZM piedāvātajiem kompleksajiem risinājumiem augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā. Tāpat puses diskutēs par jauno finansēšanas modeli Programma skolā vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādēs. Pasākumā par minētajām tēmām ziņos IZM vadība un atbildīgie speciālisti. 

Pērn novembrī Ministru kabinets apstiprināja informatīvo ziņojumu Kompleksi risinājumi augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā, kas paredz jauna modeļa mērķdotācijas aprēķinam pedagogu atalgojumam vispārējā pamata un vidējā izglītībā ieviešanu. Līdz ar to IZM izstrādājusi pirmo versiju finansēšanas modelim. 

Vienlaikus pašvaldību vadītāji un speciālisti vēlas kopā ar IZM vadību pārrunāt esošo un plānoto skolu tīklu. Lai sniegtu viedokli par plānoto pedagogu atalgojuma finansēšanas modeli, ir svarīgi apkopot informāciju par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar skolu tīklu.  

Sēde notiks LPS mītnē, Mazā Pils ielā 1, Rīgā (4. stāva zālē). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI