DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VID aicina uz semināru “Oglekļa ievedkorekcijas mehānisma piemērošana” 

Oglekļa ievedkorekcijas mehānisms (OIM) ir jauns Eiropas Savienības (ES) instruments oglekļa emisiju ierobežošanai. OIM ir vērsts uz oglekļietilpīgu nozaru produktu importu. Pārejas periodā – no 2023.gada 1.oktobra līdz 2025.gada 31.decembrim – importētājam vai tā pārstāvim reizi ceturksnī jāiesniedz Eiropas Komisijai ziņojums par importētajām precēm, uz kurām attiecas OIM. Pirmais ceturkšņa OIM ziņojums būs jāiesniedz līdz 2024. gada 31. janvārim par 2023. gada ceturto ceturksni.  

Lai iepazīstinātu ar OIM un palīdzētu sagatavoties pārskata iesniegšanai, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina uzņēmējus, kuri importē preces, uz kurām attiecas OIM, un muitošanas speciālistus (brokerus) uz semināru 12.01.2024. pl. 10.00 – 12.30.  

Seminārā stāstīsim par ES un Latvijas klimata politiku, VID kā kompetentās iestādes lomu, OIM vispārējo regulējumu un importētāja pienākumiem, pārskatu sagatavošanu un iesniegšanu. Pirms semināra aicinām VID tīmekļvietnē iepazīties ar pamata informāciju par oglekļa ievedkorekcijas mehānismu. 

Seminārā iespējams piedalīties gan klātienē (Talejas iela 1, Rīga, 1.stāva zāle), gan pieslēdzoties attālināti MS Teams platformā.  

Lūgums obligāti reģistrēties dalībai seminārā līdz 11.01.2024. pl. 16.00 un norādīt, kādā formātā piedalīsieties seminārā – klātienē vai attālināti.  Ja atzīmēsiet, ka piedalīsieties attālināti, pēc reģistrācijas saite uz MS Teams platformu Jums tiks nosūtīta dienu pirms semināra uz anketā norādīto e-pasta adresi. 

Interesenti var pievienot šo pasākumu savam kalendāram: “Aktualitātes / Notikumu kalendārs / Seminārs “Oglekļa ievedkorekcijas mehānisma piemērošana”. 

Aktuālā informācija par visiem VID pasākumiem pieejama tīmekļvietnē www.vid.gov.lv sadaļā “Aktualitātes / Notikumu kalendārs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI