DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

"LVM Bioekonomikas skola" aicina jauniešus domāt par nākotni

Tuvojoties gadu mijai, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) mudina jauniešus aizdomāties, vai viņu nākotne slēpjas kokos, piedaloties stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola”. Vidusskolniekiem līdz nākamā gada 31. janvārim jāizpēta koksnes daudzveidīgā nozīme bioekonomikā un jāiesniedz plakāts par šo tēmu, lai nopelnītu iespēju doties bioekonomikas ekspedīcijā un iegūt stipendijas.

“Jauniešus šajā konkursā rosinām iztēloties savu nākotni un veidot dziļāku izpratni par bioekonomiku, kas paver ceļu atjaunojamiem resursiem – koksnei. Attīstot bioekonomiku, mēs varam mazināt Latvijas atkarību no naftas, tā kā fosilo resursu patēriņš vairo vides piesārņojumu un klimata pārmaiņas, tai skaitā, finansē arī nedemokrātiskus un represīvus režīmus,” stāsta LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

Jau 7 gadu jaunieši var izzināt meža resursu lomu vides problēmu risināšanā “LVM Bioekonomikas skolā”, kuru kopš 2017. gada organizē LVM sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru, AS "Latvijas Finieris" un biedrību "Zaļās mājas". Dalība atvērta 10.–12. klašu vai profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem vecumā no 16 līdz 19 gadiem.

Sagatvoties konkursa pirmajai kārtai palīdzēs LVM podkāsts "Dabā gājējs", kurā ķīmijas institūta vadošais pētnieks stāsta par mācību un karjeras iespējām koksnes pārstrādē un tās nozīmē bioekonomikā, tai skaitā, džinsu biksēs un sejas krēmos.

KLAUSĪTIES PODKĀSTU "DABĀ GĀJĒJS" 

Labākajiem pirmās kārtas plakātu autoriem būs iespēja februāra beigās piedalīties konkursa otrajā kārtā – Bioekonomikas ekspedīcijā ar meža nozares ekspertiem, izpētot koku audzēšanas un pārstrādes inovācijas. Ekspedīciju vadīs dažādu profesiju pārstāvji – mežinieki, ķīmiķi, ekonomisti un citi, daloties savā pieredzē par daudzveidīgām mācību un karjeras iespējām bioekonomikā un koksnes biorafinēšanā.

Konkursa trešā kārtā, lai sacenstos par stipendijām, ekspedīcijas dalībniekiem būs jārada sociālās reklāmas video ar vēstījumu saviem vienaudžiem ANO Starptautiskajā Meža dienā.

Konkursa nolikums

Kopumā stipendiju konkursā “LVM Bioekonomikas skola” tiks piešķirtas 10 stipendijas: 700, 500, 300 un 100 eiro apjomā! Stipendiju saņēmējus noteiks žūrija no AS "Latvijas valsts meži", Valsts izglītības satura centra, AS "Latvijas Finieris", biedrības "Zaļās mājas", asociācijas "Latvijas koks", kā arī Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta. Jaunums – šogad tiks nodalīta specbalva par labāko komunikāciju sociālajos tīklos.

Konkurss atbalsta ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus. Vairāk informācijas un pieteikšanās anketa: www.lvm.lv/bioekonomika

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI