DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora amatam izsludinās atklātu konkursu

Lai nodrošinātu Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma (Kuldīgas tehnikums) darbības nepārtrauktību un attīstības projektu īstenošanu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šonedēļ nosaka direktores pienākumu izpildītāju un izsludinās atklātu konkursu uz direktora amatu.  Tāpat IZM organizēs revīziju, lai gūtu pārliecību, ka darbs tehnikumā tiek organizēts, kontrolēts un uzraudzīts atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Šāds risinājums sagatavots pēc tam, kad Kuldīgas tehnikuma līdzšinējā direktore pēc pušu vienošanās nolēmusi pārtraukt darba tiesiskās attiecības. Lai pārrunātu ar Kuldīgas tehnikuma darbību, projektu īstenošanu un attīstības ilgtspēju saistītos jautājumus, 21.decembrī izglītības iestādes administrācijas pārstāvji aicināti uz tikšanos IZM.

IZM apliecina, ka Kuldīgas tehnikumam ir nozīmīga loma un vieta Latvijas profesionālās izglītības sistēmā Latvijā un Kurzemes reģionā. Tehnikums ir un būs nozares centrs pārtikas ražošanas, tūrisma un viesmīlības, kokrūpniecības, tajā skaitā restaurācijas jomās. IZM Kuldīgas tehnikuma attīstībai ir nodrošinājusi ievērojamus finanšu līdzekļus vairāk nekā astoņu miljonu eiro apmērā jauna un moderna Tehnoloģiju centra izveidei, kuru īstenošanā kā sadarbības partneri piesaistījusi arī Kuldīgas novada pašvaldību. IZM atbalsta un arī turpinās atbalstīt ne tikai Tehnoloģija centra būvniecību, rodot risinājumus projekta sadārdzinājumam un  sarežģījumiem būvniecības procesā, bet arī turpinot nodrošināt atbalstu sadarbību un citu attīstības projektu īstenošanā. Tāpat IZM uzsver, ka Kuldīgas tehnikuma attīstībai paredzēti līdzekļi investīcijām, lai nodrošinātu pilnīgu attīstības projektu pabeigtību.

Īstenojot līdz šim IZM novirzītās investīcijas, ekspluatācijā jau nodota Kuldīgas tehnikuma renovētā dienesta viesnīca, infrastruktūras modernizāciju īstenojot ar Eiropas Savienības fondu atbalstu. Tāpat, līdzās tehnikuma ēku un telpu renovācijas darbiem, veikti nozīmīgi ieguldījumi mācību programmu modernizēšanā, iegādājoties mūsdienīgas iekārtas, darba galdus un citu mācību aprīkojumu profesijās, kas audzēkņiem sniedz iespējas mācību procesā apgūt prasmes, kas šobrīd ir pieprasītas darba tirgū.

IZM atbalsts un nodrošinātie finanšu līdzekļi Kuldīgas tehnikuma attīstībai, ciešā sadarbība ar Kuldīgas novada domi apliecina tehnikuma nozīmi profesionālu un darba tirgū pieprasītu speciālistu sagatavošanai, kas ir nozīmīga reģiona ekonomiskajai attīstībai un nodarbinātībai.

Pirmdien, 18.decembrī IZM notika tikšanās ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma administrācijas un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadību, kurā informēja par jautājumiem, kas saistīti ar turpmāko tehnikuma vadību, kā arī lēmumu vakantajam direktora amatam izsludināt atklātu konkursu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI