DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Viktors Valainis: britu investori gaidīti gan augsto tehnoloģiju, gan enerģētikas, gan banku nozarē

FOTO: Publicitātes foto

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis 14. decembrī tikās ar Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijā Polu Brumelu, lai pārrunātu aktuālos abu valstu ekonomiskās sadarbības un investīciju iespēju jautājumus. V. Valainis tikšanās laikā uzsvēra, ka Latvija augstu novērtē līdzšinējo ekonomisko sadarbību ar Lielbritāniju, kas ir viens no lielākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem, un aicināja britu investorus izvērst savu darbību mūsu valstī, īpaši uzsverot augsto tehnoloģiju, enerģētikas un banku sektora potenciālu.

“Mūsu kā ministrijas uzdevums ir palīdzēt ienākt Latvijā investīcijām un mēs esam atvērti visu nozaru kompānijām,” tikšanās laikā uzsvēra V. Valainis. “Es no savas puses redzu mūsu sadarbībai milzīgu potenciālu un darīšu visu iespējamo, lai palielinātu mūsu sadarbības apjomu un nodrošinātu, lai ikviens britu investors šeit justos gaidīts”.

P. Brumels atzina, ka britu investori jau ir izrādījuši interesi gan par Latvijas atkrastes vēja enerģijas jomas, gan augsto tehnoloģiju sektora iespējām. V. Valainis uzsvēra, ka britu investori ir ļoti gaidīti arī Latvijas komercbanku sektorā, lai tādējādi veicinātu konkurenci. Būtiski, ka valdība nupat ir apstiprinājusi normatīvo aktu grozījumus, kas ievērojami atvieglos hipotekāro kredītu pārkreditēšanu citā bankā, kā arī Mājokļu politikas pamatnostādnes, kas paredz vismaz 10 000 jaunu dzīvokļu izbūvi ik gadu. Abi pasākumi atvieglos ceļu jaunas, lielas komercbankas ienākšanai Latvijas tirgū.

Britu vēstnieks izteica atzinību par Latvijas paveikto banku sektora sakārtošanā naudas atmazgāšanas jomā, kas ievērojami paaugstinājis tās starptautisko reputāciju, kā arī informēja, ka jau ir uzsācis pirmās pārrunas ar potenciālajiem investoriem, kuri varētu būt ieinteresēti atvērt biznesu Latvijā.

Ministrs ar vēstnieku pārrunāja arī abpusēja tūrisma attīstības potenciālu, secinot, ka pēc Covid-19 krīzes tas ar katru gadu kļūst aizvien intensīvāks. V. Valainis aicināja britu tūristus noteikti apmeklēt ne tikai Rīgu, bet arī Latvijas reģionus, kur pēdējos gados ir radīts izcils un daudzveidīgs tūrisma pakalpojumu piedāvājums par konkurētspējīgu cenu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI