DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijas Banka izsludina studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu

Latvijas Banka izsludinājusi studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu, kura mērķis ir veicināt Latvijas un eirozonas tautsaimniecības makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi, iesaistot šajā darbā spējīgākos jaunos ekonomistus.

Konkurss tiek rīkots jau 22. reizi, un tajā aicināti piedalīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņi, nepilsoņi un ārzemnieki, kas konkursa norises laikā reģistrēti kā Baltijas valstīs akreditēto augstākās izglītības iestāžu bakalaura vai maģistra programmu studenti(-es), kā arī Baltijas valstu iedzīvotāji, kas studē ārvalstīs.

Konkursā var piedalīties ar darbiem par aktuālām Baltijas un eirozonas tautsaimniecību skarošām tēmām (tēmu piemēri un iepriekšējo gadu godalgoto darbu tēmas atrodamas vietnē https://www.makroekonomika.lv/konkursi/latvijas-banka-izsludina-studentu-zinatniski-petniecisko-darbu-konkursu).

Darbi jāiesniedz Latvijas Bankā no 2024. gada 13. maija līdz 31. maijam. Uzvarētājus noteiks speciāli izveidota Latvijas Bankas ekonomistu žūrija. Godalgotie darbi tiks publicēti Latvijas Bankas tīmekļvietnē www.makroekonomika.lv, to autori saņems naudas prēmijas (t. sk. 1. vietas ieguvējs – 1500 eiro, divi 2. vietas ieguvēji – 1250 eiro par katru darbu, trīs 3. vietas ieguvēji – 1000 eiro par katru darbu; ja darbam ir vairāki autori, prēmija sadalāma starp tiem).

2022./2023. studiju gadā rīkotajā studentu zinātnisko darbu konkursā tika iesniegti 30 darbi no 10 Latvijas un ārvalstu augstskolām (Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Banku augstskolas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Roterdamas Erasma Universitātes, Bokoni Universitātes un Krievijas Ekonomikas skolas)). 1. vieta tika piešķirta Rīgas Ekonomikas augstskolas studentēm Lotei Vahelānai (Lotte Vahelaan) un Lindai Terēzei Makai (Linda-Terese Makk) par darbu "Unleashing the Potential of Estonian Firms: An Empirical Analysis of the Impact of ERDF Grants" ("Igaunijas uzņēmumu izaugsmes potenciāla realizēšana: ERAF dotāciju radītās ietekmes empīriskā analīze").

Konkursa nolikumu, iepriekšējo gadu laureātu darbus un citus materiālus sk. Latvijas Bankas tīmekļvietnes www.makroekonomika.lv sadaļā "Studentiem".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI