DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Trīs nepilngadīgi jaunieši Rīgā nozog nomas auto un bēg no policijas

24. novembrī Valsts policija aizturēja trīs nepilngadīgas personas, kuras Rīgā bija nozagušas nomas auto, un ar to devās uz Vidzemi, kur nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām un ar spēkratu bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā autovadītājs nenokontrolēja spēkratu un noskrēja no ceļa, mašīnai apmetot vairākus kūleņus, kā rezultātā divas mašīnā esošās personas cieta. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess un vairāki administratīvo pārkāpumu procesi, kā arī vienam aizdomās turētajiem sešpadsmitgadniekam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

2023. gada 24. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde saņēma informāciju par šajā datumā Dārzciemā notikušu nomas auto zādzību, kas izdarīta, zagļiem izsitot spēkrata stikla. Sadarbojoties ar auto nomas uzņēmumu, Valsts policija noskaidroja, ka automašīna atrodas Vidzemē un tajā esošās personas dodas uz Rūjienas pusi. Policija uzsāka sekot zagtajam spēkratam, bet automašīnas vadītājs nepakļāvās policijas rīkojumam apturēt auto. Tika uzsākta pakaļdzīšanās, taču pirms robežas šķērsošanas automašīna avarēja Valmieras novadā Vilpulkas pagastā. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes pārvaldes likumsargi sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austruma pārvaldi automašīnā esošās personas aizturēja. Tika noskaidrots, ka ar automašīnas zādzību saistīti divi 16 gadus veci jaunieši un viens piecpadsmitgadnieks.  Jāpiemin, ka viņi visi jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskāciju.

Papildus tam pret automašīnas vadītāju uzsākti vairāki administratīvo pārkāpuma procesi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI