NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
26. oktobrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Dienas fakts
TĒMA: Vide

Atceries pāriet uz ziemas laiku!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LV portāla infografika

Naktī uz svētdienu Latvija pāriet uz ziemas laiku – 27. oktobrī plkst. 4.00 pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Tā kā Eiropas Savienības dalībvalstīs turpinās diskusijas par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā, šobrīd ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība, kas nozīmē – šā gada 27. oktobrī Latvijā un daudzviet citur pasaulē notiks pāreja atpakaļ no vasaras laika, ziņo Ekonomikas ministrija.

Šobrīd pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka 2010. gada 26. oktobra Ministru kabineta noteikumi Nr. 1010 “Par pāreju uz vasaras laiku”. Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā plkst. 3.00 atbilstoši otrās joslas laikam pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu, savukārt oktobra pēdējā svētdienā plkst. 4.00 – vienu stundu atpakaļ.

Vasaras laiks Latvijā pirmo reizi tika ieviests 1981. gadā. Sākot ar 1997. gadu, vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Papildu informācija par pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ pieejama Ekonomikas ministrijas tīmekļvietnē.

Arī starptautiskā lidosta “Rīga” aicina pasažierus būt vērīgiem un laikus pārbaudīt sava reisa izlidošanas laiku. To iespējams izdarīt izvēlētajā aviokompānijā, lidostas “Rīga” mājaslapā, kā arī zvanot uz uzziņu dienestu 1187.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI