DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

TM: Par laulību, kristību, bēru ceremoniju norisi no 21. oktobra līdz 14. novembrim

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

No 2021. gada 21. oktobra līdz 14. novembrim ir noteikti stingri iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi, lai mazinātu Covid-19 inficēšanās riskus. Šajā laika posmā laulību reģistrācija ir atļauta, klātesot tikai personām, kuras vēlas noslēgt laulību, un diviem pilngadīgiem lieciniekiem. Dzimtsarakstu nodaļas amatpersonai vai garīdzniekam ir jābūt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam. Savukārt bēru ceremonijas organizējamas tikai ārtelpās ar ne vairāk kā 20 cilvēkiem, bet kristības tikai neatliekamos gadījumos organizējamas divu mājsaimniecību ietvaros līdz 10 personām (neskaitot ar rituālu organizēšanu saistītās personas).

Vienlaikus Tieslietu ministrija atgādina par mutes un deguna aizsegu obligātu lietošanu visām personām, veicot laulības reģistrāciju vai piedaloties neatliekamu kristību vai bēru ceremonijās.. Tāpat arī ir jāievēro citi noteiktie sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Pamatojums stingrākiem ierobežojumiem ir Ministru kabineta 2021. gada 20. oktobra sēdē pieņemtie grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu".

Papildu informācija

No 2021. gada 21. oktobra līdz 14. novembrim dzimtsarakstu nodaļas pakalpojumus sniedz attālināti, nodrošinot klātienē tos pakalpojumus, kurus nav iespējams sniegt un pieprasīt attālināti. Klātienē dzimtsarakstu nodaļas pakalpojumus sniedz tikai pēc iepriekšējā pieraksta, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības. Dzimtsarakstu nodaļu sniegtos pakalpojumus var pieprasīt un saņemt elektroniski (sūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz iestādes oficiālo e-adresi; izmantojot portāla www.latvija.lv e-pakalpojumus; sūtot elektroniski parakstītus dokumentus uz iestādes e-pasta adresi) vai pa pastu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI