DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 27 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kultūras, atpūtas un sporta pasākumi Alūksnes novadā decembrī

Alūksnē

2. decembrī 17.00 pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra, Ojāra Vācieša ielā 1, Alūksnes novada galvenās egles iedegšanas pasākums kopā ar Zaķēnu Bingu un viņa draudzenīti Sullu. Ieeja: bez maksas.

No 2. līdz 17. decembrim “Rūķu Adventes piedzīvojums” Alūksnē. Lejuplādē viedtālrunī aplikāciju “Actionbound”. Uzvelc rūķu cepuri un sāc piedzīvojumu pie slidotavas Skolas ielā (pie “Velo ostas”). Veic norādītos uzdevumus un gaidi Ziemassvētku brīnumu! Piedzīvojums sākas 2. decembrī pēc egles iedegšanas. Aplikācijā noskenē QR kodu, ko atradīsi slidotavā. Lai jautrāk, dodies kopā ar ģimeni vai draugiem! Aicina jauniešu iniciatīvu un projektu darbnīca “10 kW radošo citronu”.

No 5. decembra līdz 5. janvārim Alūksnes Bānīša stacijā svētku nodarbība “Pietura: Ziemassvētki”. Tikai reizi gadā – decembrī ekspozīcija “Alūksnes Bānīša stacija” pārtop par svētku pieturu, kurā vari piestāt kopā ar klasi, draugu vai darba kolektīvu un piedalīties nodarbībā “Pietura: Ziemassvētki”. Ceļojums uz svētkiem notiks ar radošām darbnīcām un jautrām rotaļām, kurās galvenais virzītājspēks būs prasme sadarboties. Grupu pieteikšanās pa tālruni 25669604.

6. decembrī 19.00 Alūksnes Bānīša stacijas kvartāla Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums kopā ar Lielpandu un Lielzaķi no Bānīša zemes. 

16. decembrī no 10.00 līdz 14.00 Pilssalas ielā Ziemassvētku tirdziņš.

Līdz 6. janvārim Alūksnes novada Sabiedrības centra ēkā, Dārza ielā 8A, Labdarības tirdziņš. Darba dienās atvērts no 9.30 līdz 17.30, sestdienās no 9.30 līdz 14.00. Nāc un iegādājies ko sev tīkamu un sniedz sirdsiltumu arī tālāk!

Alūksnes novada Kultūras centrā

9. decembrī  16.00 Alūksnes novada Kultūras centrā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra deju kolektīva “Enku-Drenku” un Alūksnes Bērnu un jauniešu centra  teātra “SnulliS” I grupas Ziemassvētku koncerts “Četras piparkūkas Jaunā gada kabatā”.  Ieeja: bez maksas.

No 16. līdz 18. decembrim Alūksnes novada Kultūras centrā pirmsskolas vecuma bērnus līdz 7 gadu (ieskaitot) vecumam, kuri nav uzsākuši mācības skolā, un kuru deklarētā dzīvesvieta ir Alūksnes pilsētā, gaidīs Ziemassvētku vecīša palīgi, lai pasniegtu Ziemassvētku saldumus. Alūksnes teritorijā deklarētos bērnus aicinām pieteikt paciņas saņemšanai (lai vienotos, kurā dienā un laikā) Alūksnes Kultūras centrā personīgi vai zvanot pa tālruņiem: 27334489; 26590320 līdz 14. decembrim.

16. decembrī no 10.00 līdz 13.00 Ziemassvētku radošā darbnīca “Mana egles rota”. Aicinām līdzi ņemt savu eglīšu rotājumu, ko būs iespēja apgleznot kopā ar rūķi Liliju Kukli. Ieeja: bez maksas.

16. decembrī 16.00  Alūksnes novada Kultūras centrā muzikāla izrāde visai ģimenei “GRINČA ZIEMASSVĒTKI”. Izrādes režisors – Imants Strads, galvenajā lomā – Māris Bezmers. Lomās: Marģers Eglinskis vai Ģirts Liuziniks, Meinards Liepinš, Madars Zvagulis, Agnese Kalniņa, Terēze Lasmane u.c. aktieri. Ieeja: 15,00, 18,00, 20,00 un 25,00 EUR.

19. decembrī  no 9.00 līdz 13.00 Alūksnes novada Kultūras centrā (mazajā zālē) Donoru diena.

20. decembrī 10.00 Alūksnes novada Kultūras centra Lielajā zālē Alūksnes invalīdu biedrība aicina uz Andra Skujas koncertu. Ikviens laipni aicināts apmeklēt, dalību obligāti iepriekš piesakot pa tālruni 26760283.

23. decembrī 17.00  Alūksnes novada Kultūras centrā Skolotāju kora “ATZELE” Ziemassvētku koncerts. Ieeja: bez maksas.

31. decembrī 23.00 Alūksnes novada Kultūras centrā populārās  estrādes mūzikas nakts “ALŪKSNES DISKOTĒKAI 45” 2024. gadu sagaidot. Pagājušā gadsimta diskžokeju parāde. Ieeja: 10,00 EUR. Iepriekšēja galdiņu rezervācija no 11. decembra pa tālruņiem 64322833, 27334489 vai Alūksnes Kultūras centra kasē.

Alūksnes novada bibliotēkā

Literatūras izstādes:

01.-29.12. “Satin sirdi eņģeļu matos, ziemas saulgriežu vakars kad nāk…” /K. Apškrūma/ - Ziemassvētku tradīcijas, rotājumi, ēdieni (abonements);

01.-29.12. Grāmatu izstāžu cikls ”Dzīvnieki bērnu grāmatās”. Decembris – vilks bērnu grāmatās (bērnu apkalpošanas nodaļa);

01.-29.12. “Rakstnieki - jubilāri: Lilija Berzinska, un Edvarts Virza” (bērnu apkalpošanas nodaļa);

01.-29.12. “Ziemassvētkus gaidot” (bērnu apkalpošanas nodaļa);

01.-29.12. “Mazais Dainu skapis” – latvju dainas no bibliotēkas krājuma (lasītava).

Pasākumi, izstādes:

01.-29.12. Alūksnes vidusskolas 5. klašu skolēnu darbu ceļojošā izstāde “Mute, rokas, kājas” (bērnu apkalpošanas nodaļa);

01.-14.12. Ciklā “Alūksniešu vaļasprieki” ar gleznām ciemos māksliniece Kristīne Dīsnere no Vācijas (lasītava);

15.-29.12. Ciklā “Alūksniešu vaļasprieki”  Mālupes pagasta rokdarbnieču pulciņa “Annele” darbu izstāde “Caur mežģīnēm” (lasītava);

01. -10.12. Ziemeļvalstu literatūras nedēļa “Ziemassvētki Ziemeļvalstīs”.  Rīta stundas lasījumi 2. klašu skolēniem no Astridas Lindgrēnes grāmatas “Lennebergas Emīla jaunie nedarbi”, pieteikšanās pa tālruni 64322196 (bērnu apkalpošanas nodaļa);

15.12. plkst. 12.00 Tikšanās ar rakstnieci Dainu Tabūnu – 2.-3.klašu skolēniem – VKKF projekts “Rakstnieks + grāmata + lasītājs = lasītprieks”.

Alūksnes novada muzejā

Pasākumi:

1. decembrī 18.00 Alūksnes novada muzejā “Adventes vainagu darināšanas darbnīca” kopā ar floristi Sanitu Rušķi. Dabas materiāli būs pieejami uz vietas, bet aicinām ņemt līdzi arī savus izvēlētos materiālus un vainagu pamatnes. Dalības maksa: pieaugušajiem 4,00 EUR, skolēniem, senioriem 3,00 EUR. Uz aktivitātēm aicinām pieteikties līdz 30.11.2023. pa tālruni 25665538.

15. decembrī 19.00 Alūksnes Jaunās pils mūzikas salonos Ziemassvētku ieskaņas koncerts kopā ar trio: Aiju Veismani - soprāns, Elizabeti Lāci – arfa un Uģi Prauliņu - klavieres. Programmā skanēs manuskriptos atrastā sakrālā mūzika, dižie Johans Sebastians Bahs, Ludvigs van Bēthovens, kā arī mūsu laikmeta komponisti Džons Keidžs, Anna Veismane, Uģis Prauliņš. Koncerta vadmotīvi - gaisma ziemas tumsā, gaisma cilvēku prātos un jūtās, satikšanās prieks, atbrīvotība, vieglums pēc rūpīgā un intensīvā darbā ražīgi pavadīta kalendārā gada. Ieeja uz koncertu 24,00 EUR.

16. decembrī 12.00 Ziemassvētku kartīšu koprades darbnīca visai ģimenei. Svētku noskaņu radīs un ar savu radošo pieredzi dalīsies Baiba un Elza Tīces. Dalības maksa: pieaugušajiem 4,00 EUR, skolēniem, senioriem 3,00 EUR. Uz darbnīcu aicinām pieteikties līdz 15.12.2023. pa tālruni 25665538.

Muzejpedagoģiskā Ziemassvētku programma

Decembrī izglītojoša nodarbība “Ziemassvētku gaismā iemirdzas pilis un būdiņas”. Ziemassvētku laikā ikvienam sirdī iedegas cerība un gaidas pēc Ziemassvētku brīnuma. Tas ir lielisks laiks, lai paveiktu kādu labu darbu. Tas ir īstais brīdis, lai piepildītu savus un citu cilvēku sapņus. Praktiski darbojoties un veicot dažādus Ziemassvētku laika uzdevumus, programmas dalībnieki izzinās, ar ko šis laiks ir īpašs, un gūs iedvesmu kādam labam darbam, ar ko iepriecināt sevi un citus.

Ekspozīcijas un izstādes:

No 7. decembra izstāde “Ar vienu spalvas vilcienu”. Izstādē apskatāmi 20. gs. glītrakstīšanas rakstāmpiederumi no Alūksnes novada muzeja krājuma.

Jauna izstāde par Alūksnes Jauno pili - “Neogotikas pērle”. Izstādē var iepazīties ar pils vēsturi un mākslinieciski vērtīgo iekštelpu dekoratīvo krāsojumu. Katrā telpā vai telpu grupā ir cits mākslinieciskai stils, kas šo pili izceļ citu piļu kontekstā. Pils sienas ir unikālas ar saviem iluzorajiem gleznojumiem, piesātināto krāsu gammu un vairākiem neostiliem.

Mākslas izstāde “Ojārs un Silvija” – izstādē apskatāmas novadnieku, mākslinieku Ojāra un Silvijas Šteineru abstraktā ekspresionisma gleznas.

Izstāde “Alūksnes aptiekas”. Izstādē var iepazīties ar aptieku pirmsākumiem, ieskatīties aptieku un drogu tirgotavu darbā, izzināt Galvenās aptieku pārvaldes Alūksnes aptiekas darba specifiku, padomju gados un sajust tik specifisko aptiekas smaržu.

Arheoloģijas ekspozīcija “Livonijas ordeņa pils Alūksnē (Marienburgā). Zemē apraktā sāls”. Ekspozīcija ļaus ieskatīties laikā, kad Livonijas ordeņa pils Alūksnē bija nozīmīgs pierobežas aizsargpostenis un šī reģiona lielākā sāls krātuve, kā arī vēstīs par dažādu varu, sabiedrības slāņu un kultūru mijiedarbību un līdzāspastāvēšanu, akcentējot vietējo iedzīvotāju lomu iekarotāju politikā.

Multimediāla ekspozīcija “Helēnas dziedājums”. Jaundarbs “Helēnas dziedājums” ir Alūksnes muižas pēdējās mantinieces - baroneses Helēnas, vēstījums par baronu Fītinghofu dzimtu un viņu atstāto mantojumu Alūksnē. Ekspozīcija skatāma restaurētajā Alūksnes Jaunās pils Klavieru istabā.

Alūksnes pastāvīgā vēstures ekspozīcija “Laikmetu mielasts”. Ekspozīcijā pie lielā mielasta galda satiekas seši nozīmīgi Alūksnes, Latvijas un pasaules vēstures laika posmi: Alūksnes senvēsture, Viduslaiki un Jaunie laiki (13.-18. gs.), Muižas laiki (18. gs.-1918. g.), Latvijas Republikas laiks (1918.-1940. g.), Okupācijas laiks (1940.-1991. g.), Atmoda (1986.-1991. g.) un Latvijas Republikas laiks (1991. g. – mūsdienas).

“Fītinghofu zelta dzīsla Alūksnē”. Ekspozīcijas pamatā fotomateriāli un citas vizuālas un tekstuālas liecības par Fītinghofu dzimtu un tās devumu Alūksnei.

Izstāde “No trimdas Latvijā – Austras Lindes 120 tautu meitu miniatūras”. Izstādi veido 120 tautumeitu miniatūras etnogrāfiskajos latviešu tautas tērpos, kurus pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados darinājusi trimdā ASV dzīvojusi novadniece Austra Linde (dz. Ķauķis).

“Leo Kokle. Mākslinieka istaba”. Izcila, tautā populāra un mīlēta gleznotāja un portretista piemiņai veltīta ekspozīcija, kurā apskatāmi mākslinieka darbi un personīgās lietas.

Alsviķu pagastā

Līdz 10. decembrim Alsviķu kultūras namā Gulbenes novada Stradu pagasta radošās studijas “Magone” apgleznoto lakatu izstāde “Priekā!”.

6., 13., 27. decembrī 9.30 Alsviķu bibliotēkā senioru grupas “Par prieku sev un citiem” tikšanās.

7., 14., 28. decembrī 10.00 iknedēļas tikšanās  senioriem Alsviķu bibliotēkā Strautiņos.

12. decembrī 17.00 Alsviķu kultūras namā radošo prasmju nodarbība “Ziemassvētku puzuru gatavošana” ar Mudīti Melgalvi. Ieeja: 2,00 EUR. Sīkāka informācija un pieteikšanās līdz 10. decembrim pa tālruni 28330421 (Marina).

16. decembrī 10.00 Alsviķu kultūras namā Alsviķu, Ilzenes, Zeltiņu pagastu senioru svētku ieskaņu rīts “Ceļā uz Ziemassvētkiem…”. Labam štimungam glaunie maitiski no Jaunlaicenes muižas ierādīs, kā riktīgi malēnieši godu reizē gaškos iet. Līdzi ņemams maziņš “groziņš” ar našķiem un dāvaniņa draugu apdāvināšanai. Būs piparkūkas, pīrādziņi un tēja. Ieeja: bez maksas.

16. decembrī 17.00 Alsviķu kultūras namā Ziemassvētku sarīkojums Alsviķu un Ilzenes pirmsskolas vecuma bērniem “Ziemassvētki Rūķu zemē” ar Jaunannas pagasta radošo aktieru piedalīšanos, rotaļām un Ziemassvētku vecīša apciemojumu. Ieeja: bez maksas.

25. decembrī 22.00 Alsviķu kultūras namā Ziemassvētku balle ar grupu “Putukvass”. Galdiņu rezervācija līdz 23. decembrim pa tālruni 28330421 (Marina). Ieeja: 5,00 EUR.

Alsviķu bibliotēkā literatūras izstādes: “Nāc, klusā nakts, ar savu svēto mieru, Pēc kura neskaitāmas sirdis tvīkst” - rakstniekiem Apsīšu Jēkabam - 165, Andrim Kolbergam - 85, akadēmiķim Jānim Stradiņam - 90, aktierim, estrādes māksliniekam Edgaram Liepiņam - 95.

Annas pagastā

17. decembrī 14.00 Annas kultūras namā uz sarīkojumu “Ziemassvētki Rūķu zemē” aicināti Annas un Kalncempju pagastu pirmsskolas vecuma bērni, lai tiktos ar rūķiem un Ziemassvētku vecīti. Visi kopā dziedās svētku dziesmas, ies rotaļās un saņems Ziemassvētku vecīša sarūpētas saldumu paciņas. Kalncempju pagasta bērniem tiks nodrošināts transports, kuram lūgums pieteikties līdz 12. decembrim pa tālruni 29495371 (Elita).

23. decembrī 15.00 Annas kultūras namā  Ziemassvētku sarīkojums visām paaudzēm “Ar gaismu sirdī”, muzikāls sveiciens no vokālā ansambļa “Tik un tā” un Annas pagasta muzikālajiem bērniem. Ieeja: bez maksas.         

23. decembrī 16.30 Annas kultūras namā Annas pagasta senioru ikgadējais Ziemassvētku pasākums. Līdzi ņemams “groziņš” un dāvaniņa loterijai.

Annas bibliotēkā izstādes: “Varoņus un nevaroņus esmu saticis uz zemes”, rakstniekam, scenāristam Andrim Kolbergam – 85; “Lai nepazustu Ziemassvētku gars…”.

Ilzenes pagastā

2. decembrī 17.00 SKIIM centrā “Dailes” Ilzenē Zilākalna amatierteātra “Turi buru” sniegumā izrāde pēc K. Kraujiņa lugas “Miss Latvija” motīviem. Ieeja: 3,00 EUR.

No 12. līdz 17. decembrim SKIIM centrā “Dailes” Ilzenē Maritas Fominas izstāde – pārdošana “Manas ziepes jūsu rociņām!”.

17. decembrī 14.00 SKIIM centrā “Dailes” Ilzenē Ziemassvētku ieskaņu pēcpusdiena “Reiz Ziemassvētkos …” ar Ievas Maltenieces ģimenes piedalīšanos, ar smaržīgām piparkūkām, pīrādziņiem un liepziedu tēju, un pagasta svētku egles iedegšanu. Ieeja: bez maksas.

29. decembrī 18.00 Ilzenes pagasta “Čonkās” aicinām uz Čonku skolas eglītes vakaru. Uz pasākumu ģērbies Ziemassvētku noskaņās un līdzi sagatavo: “groziņu”, labu noskaņojumu, dzejoli, saldumu paciņu 5,00 EUR vērtībā. Klīst runas, ka pasākumā pievienosies arī Ziemassvētku vecītis. Pieteikšanās uz pasākumu līdz 15. decembrim pa tālruni 29190957 (Anita).

Jaunalūksnes pagastā

7. decembrī 10.00 Jaunalūksnes bibliotēkā 2023. gada noslēdzošais “Mazuļu rīts” mammām/tētiem ar mazulīšiem līdz 2 gadu vecumam. Sīkāka informācija un pieteikšanās 20232692.

14. decembrī 11.00 Jaunalūksnes bibliotēkā tikšanās ar aktīvu sporta un kultūras dzīves atbalstītāju, dzejnieci, Balvu pensionāru biedrības vadītāju ZINAIDU LOGINU “Par veselību, grāmatām un ne tikai”. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 20232692.

19. decembrī 10.00 Jaunalūksnes bibliotēkā Bērnu žūrijas’23 noslēguma pasākums un anketu aizpildīšana kopā ar PII “Pūcīte” bērniem.

21. decembrī 12.00 Kolberģa tautas namā Ziemassvētku pasākums Jaunalūksnes pagasta senioriemIeeja: 4,00 EUR.

25. decembrī 22.00 Kolberģa tautas namā balle. Muzicē Arnis Graps. Ieeja: 5,00 EUR.

27. decembrī 10.00 Kolberģa tautas namā Jaungada eglīte kopā ar leļļu teātri “TIMS” pirmsskolas vecuma bērniem, kuri deklarēti  Jaunalūksnes un Pededzes pagastos. Pededzes pagasta bērniem tiks nodrošināts transports, kam lūgums pieteikties līdz 14. decembrim pa tālruni 27072338.

Jaunalūksnes bibliotēkā literatūras un citas izstādes: “Ziemassvētki grāmatās”, 01.-21.12. Alūksnes novada muzeja izstāde “Maskošanās tradīcijas”, 04.-31.12. Mākslinieces Iritas Tīlanes-Pakalniņas bērnu grāmatu ilustrāciju izstāde.

Jaunannas pagastā

10. decembrī 11.00 Jaunannas tautas namā Ziemassvētku tirdziņš. Laipni aicināti mājražotāji, amatnieki, ģimenes un bērni ar savu ražoto produkciju, rokdarbiem,  piparkūkām un dažāda veida Ziemassvētku pārsteigumiem! Pieteikšanās dalībai tirdziņā līdz 7. decembrim pa tālruni 29495371.

14. decembrī 18.00 Jaunannas tautas namā Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņu un pedagogu Ziemassvētku ieskaņas koncerts. Ieeja: bez maksas.

14. decembrī 19.00 Jaunannas tautas namā Jaunannas pagasta senioru  Ziemassvētku  sarīkojums “Ziemassvētku brīnumu gaidot”. Līdzi ņemams “groziņš” un dāvaniņa loterijai. Ieeja: bez maksas.

17. decembrī 11.00 Jaunannas tautas namā aicināti Jaunannas pagasta pirmsskolas vecuma bērni, lai ciemotos Rūķu zemē un tiktos ar rūķiem un Ziemassvētku vecīti. Visi kopā dziedās svētku dziesmas, ies rotaļās un saņems Ziemassvētku vecīša sarūpētās saldumu paciņas. 

26. decembrī 11.00 Jaunannas tautas namā  tradicionālais galda spēļu turnīrs - Ziemassvētku trīscīņa. Sīkāka informācija sekos.

Naktī no 31. decembra uz 1. janvāri 0.30-6.00 Jaunannas tautas namā Jaungada nakts BALLE ar Juri Ķirsonu no grupas “OTTO”. Sagaidīsim gadu miju kopā! Galdiņu rezervācija līdz 30. decembrim pa tālruni 29495371 (Elita). Ieeja: 5,00 EUR.

Visu decembri Jaunannas tautas nama Mazajā zālē  esošo un bijušo jaunanniešu radošo un mākslas darbu izstāde “Atrast sevi”. Izstādē apskatāmi Ievas Bankas, Ievas Maļiņinas, Līgas Stalažas, Guntas Šņornieces, Madaras Zaķes un Olenas Gruntei darbi.

Jaunannas bibliotēkā literatūras izstādes: “Par mīlestību pašreiz nerunāsim” Andrim Kolbergam 85, “Ziemassvētki atnāk balti…” .

Jaunlaicenes pagastā

2. un 9. decembrī 10.00 Jaunlaicenes muižas muzejā “Malēnieša pasaule” Ziemassvētku radošo darbnīcu cikla “Paša radīti brīnumi” nodarbības, kur apgūsim dažādas rotājumu gatavošanas tehnikas no dažādiem materiāliem. Nodarbības paredzētas pieaugušajiem un skolas vecuma bērniem. Dalības maksa skolēniem, pensionāriem 2,00 EUR, pārējiem 3,00 EUR. Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālruni 29356277. Sakarā ar muzeja ietērpšanos svētku rotā un Ziemassvētku programmu plašo pieprasījumu Jaunlaicenes muižas muzeja “Malēnieša pasaule” ekspozīcijas un izstādes decembrī apskatāmas tikai ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālruni 29356277.

9. decembrī no 12.00 Jaunlaicenē, kultūrtelpā “Lazdiņas” (bij. skolas ēkas zālē), senioru kopa “Pūrs” aicina uz aktīvu sestdienas atpūtu – “AR PRIEKU DARĪT IR VIEGLI”:

  • izstāde – rokdarbi, Ziemassvētku rotājumi, adventa vainagi, adījumi, austi grīdceliņi u.c. (vienojoties ar darba autoru, darinājumus varēs iegādāties),
  • meistardarbnīca “Puzuru veidošana”. Materiāli tiks nodrošināti. Dalības maksa pieaugušajiem – 2,00 EUR,
  • našķu galds (tēja, kafija, kakao, pīrāgi, kūciņas, smalkmaizītes) par ziedojumiem.

10. decembrī 11.00 Jaunlaicenē, kultūrtelpā “Lazdiņas”, mīļi aicinām Veclaicenes un Jaunlaicenes pagastu pirmsskolas vecuma bērnus uz brīnišķīgu, muzikālu izrādi “Ziemassvētki vēlmju mežā”. Kopā ar Mīlestības un Brīnumu feju bērni uzburs brīnumus, sniedziņu, prieku, pēc izrādes tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Pieteikt bērna dalību pasākumā lūdzam pa tālruni 29131404 līdz 8. decembrim. Veclaicenes bērniem tiks nodrošināts transports, kuram aicinām pieteikties līdz 8. decembrim pa tālruni 29131404.

25. decembrī 16.00 Jaunlaicenē, kultūrtelpā “Lazdiņas”, mīļi aicinām uz brīnišķīgu Ziemassvētku koncertuzvedumu “Ir brīdis gaišumam” (piedalās: Sabīne Krilova - mecosoprāns, Madara Kalniņa - klavieres, Elīza Petrenko - čells). Pasākums pie galdiņiem (būs iespēja iegādāties kafiju, tēju, kūkas u.c. gardumus no 15.00). Lūdzam pieteikties un rezervēt galdiņu līdz 20. decembrim pa tālruni 29131404. Vietu skaits ierobežots. Ieeja: 3,00 EUR.

Līdz  31. decembrim Jaunlaicenes bibliotēkā keramikas izstrādājumu izstāde – autors Kristaps Braslis.

Jaunlaicenes bibliotēkā literatūras izstādes: “…man sāp klusi un vientuļi “Edgaram Liepiņam - 95 ; “Sarkans automobilis melnā naktī” Andrim Kolbergam – 85.

Kalncempju pagastā

Līdz 2. decembrim Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” novadnieku gleznu izstāde no Alūksnes novada muzeja un Viktora Ķirpa Ates muzeja krājuma.2. decembrī 14.00 Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” Andra Baltača un Alda Kises koncertprogramma “Atskārsme”. Ieeja: 8,00 EUR.

12.-22. decembrī Viktora Ķirpa Ates muzejā “Vidzemes lauku sēta” izglītojošā programma “Ottes Ziemassvētki”. Izglītojošā programma iekļauta kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”. Dalības maksa – 5,00 EUR. VISI LAIKI REZERVĒTI.

Viktora Ķirpa Ates muzejs “Vidzemes lauku sēta” aicina uz izzinošām ekskursijām un izglītojošām programmām ar līdzdarbošanos visām vecuma grupām. Vairāk info: atesmuzejs.lv.

Liepnas pagastā

2. decembrī 12.00 Liepnas tautas namā Adventes vainagu veidošana, Ziemassvētku kartīšu izgatavošana. Dalība bez maksas. Līdzi ņemt savus materiālus. Laiks darbībai apmēram trīs stundas.

2. decembrī 19.00 Liepnas tautas namā demonstrēsim filmu “FATI 2”, kriminālkomēdijas latgaliešu seriāls. Režisors Edvards Mikāls. Vecuma ierobežojums 14+. Filmas garums 1 h 30 min. Biļetes cena: 3,00 EUR.

23. decembrī 12.00 Liepnas tautas namā Ziemassvētku pasākums “Ziemassvētku vecīša cimdiņš” pirmsskolas vecuma bērniem, kas deklarēti Liepnas pagastā.

6. janvārī Liepnas tautas namā “Popiela visiem vecumiem”, diskoballe. Sīkāka informācija sekos.

Liepnas bibliotēkā 7. decembrī Rītausmas stundas lasījums pirmskolas vecuma bērniem “Lasām Bērnu žūrijas grāmatas!”, 15.-31. decembrī tematiska izstāde “Ziemassvētku zvaigzne lai pār visiem mirdz!”, 1.-27. decembrī Ineses Jansones jeb Tautietis daiļdarbu izstāde “Lai tiek jums prieks!”.

Malienas pagastā

16. decembrī 14.00 Malienas tautas namā Ziemassvētku pasākums Malienas pagasta pirmsskolas vecuma bērniem “Ziemassvētki Rūķu zemē”. Pasākuma laikā Malienas pagastā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem būs iespēja saņemt svētku saldumus. Ieeja: bez maksas.

27. decembrī 13.00 Malienas tautas namā pasākums Malienas pagasta senioriem “Eglīte jau svētku rotā mirdz”. Ieeja: bez maksas.

30. decembrī 22.00 Malienas tautas namā Vecgada balle kopā ar Lauri Neilandu. Ieeja: 5,00 EUR.

Malienas bibliotēkā literatūras izstādes: “Tāpēc jau, ka nevar zināt, kāpēc...” (aktierim Edgaram Liepiņam - 95), kriminālromānu autoram Andrim Kolbergam – 85; “Caur Ziemassvētku puteņiem”; radošās darbnīcas bērniem “Ziemassvētku rotājumi”.

Mālupes pagastā

No 10. decembra Mālupes Saieta namā apskatāma rokdarbu pulciņa “Annele” darbu izstāde “Gaismas spēle”.

10. decembrī 13.00 Mālupes Saieta namā  koncerts Adventes laikā “Krīt pārslas, kavēdamās logā”. Koncertu sniegs mālupieši. Ieeja: bez maksas.

16. decembrī 11.00 Mālupes Saieta namā Ziemassvētku pasākums Mālupes pagasta pirmsskolas vecuma bērniem “Ziemassvētki Rūķu zemē”. Pasākuma laikā Mālupes pagastā deklarētiem pirmsskolas vecuma bērniem būs iespēja saņem svētku saldumus. Ieeja: bez maksas.

16. decembrī 18.00 Mālupes Saieta namā Linarda Babra fotogrāfiju izstādes “Sirdslieta” atklāšana. Ieeja: bez maksas.

Mārkalnes pagastā

3. decembrī 16.00 Mārkalnes pagasta centrā egles iedegšanas pasākums. Ieeja: bez maksas.

20. decembrī 18.00 Mārkalnes tautas namā  Mārkalnes pagasta  pirmsskolas vecuma bērnu Ziemassvētku pasākums - muzikāla Ziemassvētku izrāde “Trīs’ ar saldumu dāvaniņu pirmsskolas vecuma bērniem, kas deklarēti Mārkalnes pagastā. Izrādi laipni aicināti apmeklēt visi mārkalnieši. Ieeja: bez maksas.

Mārkalnes bibliotēkā bērnu grāmatu izstāde “Miega pasaka” - rakstnieka Jura Zvirgzdiņa piemiņai; Ineses Jansones radošo darbu izstāde; literatūras izstāde “Ziemassvētku brīnumu gaidot”.

Pededzes pagastā

2. decembrī 13.00 Pededzes tautas namā Alūksnes novada  senioru atpūtas pēcpusdiena - balle “Kamēr jauni” ar Zinti Krakopu, Pededzes amatiermākslas kolektīviem un viesiem. Ieeja: 4,00 EUR. Par ierašanos lūdzam informēt līdz 28. novembrim (tālrunis 27072338).

14. decembrī 10.00 Pededzes bibliotēkā “Nedēļa pirms Ziemassvētkiem…”.

29. decembrī 20.00 Pededzes tautas namā balle. Muzicē Arnis Graps un Vjačeslavs Bogdanovs. Galdiņu rezervācija  pa tālruni 27072338. Ieeja: 5,00 EUR.

Pededzes bibliotēkā pastāvīgā ekspozīcija “Vēstures mirkļu pietura”.

Veclaicenes pagastā

10. decembrī 11.00 Veclaicenes pagastā deklarētie pirmsskolas vecuma bērni mīļi aicināti uz brīnišķīgu muzikālu izrādi “Ziemassvētki vēlmju mežā”, ciemos būs arī Ziemassvētku vecītis, Jaunlaicenes kultūrvietā “Lazdiņas” (bij. skolas zālē). Pieteikties līdz 8. decembrim pa tālruni 29131404, tiks nodrošināts transports.

25. decembrī 13.00 Veclaicenes tautas namā mīļi aicinām uz brīnišķīgu Ziemassvētku koncertuzvedumu “Ir brīdis gaišumam” (piedalās: Sabīne Krilova - mecosoprāns, Madara Kalniņa - klavieres, Elīza Petrenko - čells). Pasākums pie galdiņiem (būs tēja, cepumi). Lūdzam pieteikties un rezervēt galdiņu līdz 20. decembrim pa tālruni 29131404. Ieeja: 3,00 EUR.

Zeltiņu pagastā

Decembris - labo darbu mēnesis Zeltiņos “Piedalies un dalies”:

No 2. līdz 10. decembrim ierakuma sveču liešana “Sildies, Ukraina!”, pieteikšanās un sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 26491360 Lilitai vai 28622449 Dzintrai.

No 2. līdz 20. decembrim aicinām piedalīties  “Dāvanu groza” piepildīšanā dzīvnieku mājai “Astes un Ūsas”. Sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 28394192 Amandai.

No 2. līdz 20. decembrim aicinām piedalīties “Drosmes groza” piepildīšanā mazajiem novada pacientiem Alūksnes slimnīcā un B. Koševares ģimenes ārsta praksē. Dāvaniņas aicinām nest jaunas un pavisam nelielas, tādas kuras skaisti iegulst drosmes grozā un ko bērniņš par drosmīgi veiktu ārsta apmeklējumu, izmeklējumu vai procedūru var paņemt līdzi uz mājām kā balvu par varonību, kaut uz mirkli aizmirstot sāpes un bailes. Dāvaniņas var nodot Zeltiņu bibliotēkā. Sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 22009270  Elitai.

9. decembrī 19.00 Zeltiņu tautas namā Lejasciema amatierteātra “Paradokss” izrāde 3 cēlienos,  Ž. Feido “Dāmu drēbnieks”. Ieeja: 3,00 EUR.

No 15. decembra Zeltiņu tautas namā zeltinietes Sintijas Škapares darbu izstāde “Man nepadodas vārdi”.

17. decembrī no 11.00 pie Zeltiņu tautas nama pirmsskolas vecuma bērniem Ziemassvētku pasākums “Priecīgs ES un priecīgs TU”. Vecākus lūdzam pagastā deklarētos bērnus pieteikt saldumu paciņu saņemšanai līdz 12. decembrim, zvanot pa tālruni 29492284 Gunitai.

17. decembrī no 13.00 līdz 15.00 Zeltiņu tautas namā aktiera, dziesminieka un Joku karaļa Edgara Liepiņa piemiņai viņa 95. jubilejas gadā  erudīcijas spēlē “Zelta Prāti”. Pieteikšanās un papildus informācija, zvanot pa tālruni Sigitai līdz 13. decembrim.

22. decembrī 15.00 Zeltiņu tautas namā aicinām lielus un mazus piedalīties dāvaniņu gatavošanā un saiņošanā pagasta senioriem. Pieteikšanās, zvanot pa tālruni 26281188 Sigitai.

23. decembrī no 10.00 līdz 16.00 Zeltiņos ķekatnieku ciemošanās pie pagasta senioriem “Ķekatiņas sētā nāca, prieku veda vezumā”.

24. decembrī 17.00 Zeltiņu ev. lut baznīcā koncertprogramma “Par klusumu gaismā”, 17.30 Svētku Dievkalpojums.

Zeltiņu bibliotēkā sadarbībā ar biedrību “Zaļā brīvība”, “Tīri. Labi.”:

8. decembrī 14.00 Zeltiņu bibliotēkā “Stāsts par dzīvi ar atkritumiem”. Aicinām kopīgi izzināt jaunākās ziņas vides jomā, apgūt jaunākos atkritumu šķirošanas un neradīšanas trikus.

9. decembrī 10.00 Zeltiņu bibliotēkā “Pīšanas darbnīca”. Kopā ar Aiju Prancāni mācāmies pīt no avīzēm. Jautājumu gadījumā zvanīt pa tālruni 25745577 Agitai.

Zeltiņu bibliotēkā: literatūras izstādes “Ziemeļu zvaigzne” (Edgaram Liepiņam – 95), “Nes Ziemassvētkus sirds un dvēsele nes no visdziļākās iekšienes” (M. Cielēna).

Ziemera pagastā

16. decembrī 15.00 Māriņkalna tautas namā  Ziemera pagasta  pirmsskolas vecuma bērnu Ziemassvētku pasākums ar muzikālo Ziemassvētku vecīti un Eņģeli, kā arī saldumu dāvaniņu pirmsskolas vecuma bērniem, kas deklarēti Ziemera pagastā. Pasākumu laipni aicināti apmeklēt visi ziemerieši.  Ieeja: bez maksas.

30. decembrī 22.00 Māriņkalna tautas namā tradicionālā Vecgada balle – spēlēs Roberts Gobziņš un Arnis Graps. Ieeja: 5,00 EUR.

Sporta norises

16. decembrī Alūksnes Sporta centrā XIII Ziemassvētku atklātais Alūksnes novada kauss džudo cīņā.

24. decembrī “Tradicionālais Ziemassvētku paskrējiens”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI