DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Zanda Kalniņa-Lukaševica aicina pieteikties pirmajai Vigdisas balvai par sieviešu līdzdalības veicināšanu

Saeimas priekšsēdētājas biedre, Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica aicina cilvēkus un organizācijas, kuras veic nozīmīgu darbu sieviešu līdzdalības veicināšanā, pieteikties Vigdisas balvai, kas tiks pasniegta pirmo reizi. Balvu iedibinājusi Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja un Islandes valdība.

Z.Kalniņa-Lukaševica uzsver Vigdisas balvu par sieviešu līdzdalības veicināšanu kā nozīmīgu iniciatīvu un norāda, ka dzimumu līdztiesība un sieviešu iespēju palielināšana arvien ir aktuāla. Balvu plānots pasniegt reizi gadā, un tā nosaukta Islandes prezidentes, pasaulē pirmās demokrātiski ievēlētās valsts vadītājas – sievietes – Vigdisas Finbogadotiras (Vigdís Finnbogadóttir) vārdā. Vigdisa Finbogadotira par Islandes prezidenti tika ievēlēta 1980.gadā.

Z.Kalniņa-Lukaševca aicina iedvesmoties no sievietēm, kuras ir pierādījušas sevi kā pārliecinošas līderes, un atsaucas uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas neformālās sieviešu grupas women@PACE šī gada maijā organizēto brokastu tikšanos Rīgā ar Latvijas pirmo prezidenti – sievieti – Vairu Vīķi-Freibergu. “Šādas tikšanās un iniciatīvas dod mums spēku un pārliecību, ka nav nekā tāda, ko mēs nevarētu sasniegt. Tas veido labāku nākotni mums visiem,” pauž Z.Kalniņa-Lukaševica.

Ikgadējā balva 60 tūkstošu eiro apmērā tiks piešķirta izcilām iniciatīvām, kuras veicina sieviešu iespēju paplašināšanu visdažādākajos veidos un ar plašu tematisko spektru, ietverot panākumus dzimumu līdztiesības jomā, vienādas līdzdalības un lēmumu pieņemšanas iespējas, kā arī pasākumus iekļaujošas politikas un prakses veicināšanai. Balvas pretendenti var būt gan atsevišķas personas, gan pilsoniskās sabiedrības grupas. Balva tiks pasniegta katru gadu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas jūnija sesijā.

Pieteikties balvai iespējams līdz 2024.gada 15.februārim. Vairāk informācijas par balvu un pieteikšanos (angļu valodā): https://pace.coe.int/en/pages/vigdisprize.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI