DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Nacionālās Mākslu vidusskolas pārbūves pabeigšanai plānots piesaistīt 2,3 miljonus eiro ES finansējuma

Lai pabeigtu Mākslu izglītības kompetences centra "Nacionālā Mākslu vidusskola" (NMVsk) ēkas pārbūves darbus, Kultūras ministrija (KM) plāno piesaistīt 2,3 miljonus eiro no Eiropas Savienības (ES) kohēzijas politikas programmas 2021.-2027. gadam, projekta īstenošanas termiņu pagarinot līdz nākamā gada 31. decembrim.

Ēkas pārbūve tiek veikta NMVs struktūrvienības “Jāņa Rozentāla mākslas skola” darbības nodrošināšanai. Būvdarbi tika uzsākti 2021. gada nogalē. Kritisku ietekmi uz būvdarbu izpildi radīja Krievijas militārā agresija pret Ukrainu un pret Krieviju un Baltkrieviju ieviestās sankcijas pēc 2022. gada 24. februāra, kā rezultātā būvdarbu veicējam radās būtiskas finansiālās grūtības būvdarbu līguma izpildē. Lai arī NMVsk aktīvi iesaistījās dažādu risinājumu meklēšanā, tai skaitā, bet ne tikai, vienojoties par kara izraisītā sadārdzinājuma kompensēšanu, būvnieks nespēja nodrošināt būvdarbu veikšanu un sāka pieļaut būtiskus būvdarbu līguma pārkāpumus, kā rezultātā 2023. gada sākumā Skola līgumu izbeidza. Būvnieks nesadarbojās ar Skolu izpildīto būvdarbu un dokumentācijas nodošanā, līdz ar to Skola bija spiesta organizēt būvnieka veikto būvdarbu apjoma un kvalitātes ekspertīzi, kas savukārt iekavēja atlikušo būvdarbu iepirkuma izsludināšanu.

Š.g. septembrī noslēdzās iepirkums – atklāts konkurss „Atlikušo pārbūves būvdarbu veikšana būvobjektā Slokas ielā 52A, Rīgā”, ar iepirkumu komisijas lēmumu par uzvarētāju atzīstot būvdarbu veicēju, kura piedāvātā līgumcena ir 4 227 298,97 eiro (bez PVN). Objekta pārbūvi plānots pabeigt līdz 2024. gada nogalei. Tāpat š.g. oktobrī noslēdzās arī būvuzraudzības pakalpojuma iepirkums – atklāts konkurss, kurā par uzvarētāju atzīsts būvuzraudzības pakalpojuma sniedzējs, kura piedāvātā līgumcena ir 12 000 eiro (bez PVN).

Starpība starp skolas ēkas pabeigšanai nepieciešamo finansējumu (5 143 466,75 eiro) un pieejamo finansējumu (2 824 932 eiro) ir 2 318 534,75 eiro, un tās segšanai ir paredzēts piesaistīt finansējumu no Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam.1

1 Eiropas Savienības kohēzijas politikas programma 2021.–2027. gadam 4.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vienlīdzīgu piekļuvi iekļaujošiem un kvalitatīviem pakalpojumiem izglītības, mācību un mūžizglītības jomā, attīstot pieejamu infrastruktūru, tostarp, veicinot noturību izglītošanā un mācībās attālinātā un tiešsaistes režīmā” 4.2.1.6.pasākuma „Profesionālās izglītības iestāžu un koledžu mācību vide nozarēm aktuālo prasmju apguvei”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI