DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Notiks pirmā Latvijas valsts pārvaldes komunikācijas profesionāļu konference

Spēcīga un vienota valsts pārvaldes komunikācija ir viens no būtiskākajiem rīkiem Latvijas drošības un attīstības mērķu sasniegšanā, sabiedrības uzticības veicināšanā valsts institūcijām, kā arī cīņā pret informācijas manipulācijām un dezinformāciju informatīvā kara apstākļos. Tāpēc Valsts kanceleja ievieš jaunu tradīciju, rīkojot pirmo ikgadējo valsts pārvaldes komunikācijas profesionāļu konferenci “Stratēģiskā komunikācija drošākai rītdienai”, kas notiks 30. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konferences mērķis ir radīt dziļāku izpratni par stratēģiskās komunikācijas nozīmi, diskutēt par nozares profesionāļiem aktuāliem jautājumiem, dalīties labās prakses piemēros un veicināt savstarpējo sadarbību un koordināciju, veidojot spēcīgu valsts pārvaldes komunikatoru kopienu un stiprinot komunikācijas kapacitāti valsts pārvaldē. Konferencē būs iespēja iepazīties ar Latvijā un ārvalstīs atzītu ekspertu pieredzi, paplašināt kontaktu tīklojumu, novērtēt nozares kolēģu veikumu un atskatīties uz līdz šim paveikto.

“Jo spēcīgāka, mērķētāka un koordinētāka ir valsts pārvaldes komunikācija ar mērķauditorijām, tostarp piedaloties Latvijas naratīva stāstīšanā, jo sekmīgāk mēs sasniedzam valsts drošības un attīstības mērķus, tostarp samazinot telpu iespējamām manipulācijām un dezinformācijai informatīvajā telpā. Būtisku lomu mūsu izturētspējas attīstīšanā pret hibrīdkara riskiem un dažādām nākotnes krīzēm spēlē valsts pārvaldes komunikatoru profesionalizācija un spēju attīstība, tostarp zināšanu un prasmju pilnveidošana, mācīšanās vienam no otra veiksmēm un kļūdām, kā arī vienota tīkla veidošana ar komunikatoriem un sabiedrisko attiecību speciālistiem no visas Latvijas. Ar patiesu interesi gaidām gan ekspertu pieredzes stāstus, gan komunikācijas darbnīcas ar aizraujošiem tematiem un valsts pārvaldes komunikatoru konkursa uzvarētāju apbalvošanu,” saka Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta direktors Dr. Rihards Bambals.

Konferences programmā – Ministru prezidentes Evikas Siliņas uzruna, paneļdiskusijas “Latvijas naratīvs – vienoti stāstā par savu valsti” un “Kā sargājam informatīvo telpu no manipulācijām un iejaukšanās demokrātiskos procesos?”, kā arī iedvesmojoši pieredzes stāsti par drosmi uzdrīkstēties un uzvarēt, komunikācijas darbnīcas nozares speciālistiem un labāko komunikācijas projektu valsts pārvaldē 2022.-2023. gadā konkursa noslēgums.

Konferencē savā pieredzē dalīsies un uzstāsies Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta direktors Dr. Rihards Bambals, LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja, latviešu diasporas kustības “Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai” valdes locekle Elīna Pinto, “4. maija deklarācijas kluba” prezidente Velta Čebotarenoka, Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš, Londonas Metropolitēna policijas dienesta vecākais komunikācijas vadītājs Maikls Epltons (Michael Appleton, Lielbritānija), “Bored of Borders” kapteinis Kārlis Bardelis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, bijusī NATO ģenerālsekretāra vietniece, vēstniece Baiba Braže, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pulkvedis Māris Tūtins, kā arī citi.

Konferences gaitā komunikācijas speciālisti piedalīsies vairākās komunikācijas prasmju pilnveidošanas darbnīcās, kurās iegūs jaunas zināšanas tādās tēmās kā mākslīgais intelekts un tā pielietojuma iespējas komunikācijā, pārliecinošas un iesaistošas komunikācijas veidošanas labā prakse META platformās, kā atpazīt manipulatīvas ziņas un kādas ir aktuālās tendences un rīki to analīzei, kā arī krīzes komunikācijas plānu sagatavošana.

Plašāka informācija par konferences programmu pieejama Valsts kancelejas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI