DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kinologiem atvieglo iespēju iegādāties dienestam neatbilstošus suņus

21. novembrī Ministru kabinets atbalstīja Iekšlietu ministrijas iesniegto likumprojektu "Grozījumi Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā", kas paredz, ka gadījumā, ja atsavina valsts dzīvo kustamo mantu – dienesta suņus un zirgus, – kas veselības stāvokļa, fizisko vai psiholoģisko īpašību dēļ atzīti par nederīgu iestādes uzdevumu veikšanai, tos vispirms var piedāvāt iegādāties nodarbinātajam, kurš ikdienā strādā ar šiem dzīvniekiem, pildot amata pienākumus.

Līdz ar to arī nodarbinātajam, kurš vēlas iegādāties dienesta suni vai zirgu, vairs nebūs nepieciešams veikt darbības, lai pieteiktos iegādei, piemēram, sekot līdzi vai ir ievietots sludinājums par valsts dzīvās kustamās mantas atsavināšanu.

Tāpat grozījumi paredz, ka, ja nodarbinātais, kurš ikdienā pildījis amata pienākumus, izmantojot valsts dzīvo kustamo mantu, pāriet darbā uz citu valsts iestādi tādā pašā vai līdzīgā amatā, kura pienākumu izpilde arī saistīta ar valsts dzīvās kustamās mantas izmantošanu, tad valsts dzīvā kustamā manta vispirms tiks piedāvāta tai iestādei, uz kuru attiecīgais nodarbinātais pāriet. Ja iestāde no valsts dzīvās kustamās mantas atteiksies, tad to varēs piedāvāt nodarbinātajam, kurš minēto mantu izmanto, pildot amata pienākumus, nepiedāvājot to citām valsts iestādēm.

No 2021. gada 1. jūnijam līdz 2023. gada 1. jūnijam ir atsavināti 36 dienesta suņi un viens dienesta zirgs.

Iestādes, uz kurām attiecas minētie grozījumi likumā, ir Valsts policija, Valsts robežsardze, Valsts ieņēmumu dienests, Ieslodzījuma vietu pārvalde, kā arī Nacionālie bruņotie spēki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI