DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputāti piedalīsies Lāčplēša dienas pasākumos

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Prezidija locekļi un deputāti, kā arī citas valsts augstākās amatpersonas sestdien, 11.novembrī, piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos.

“Pirms daudziem gadiem sīvās kaujās pret bermontiešiem izcīnījām savu valsti – Latviju, brīvu un neatkarīgu. Arī šodien mūsu karavīri kopā ar sabiedrotajiem stāv sardzē par tēviju un ir gatavi nolikt savas galvas par mūsu mieru un drošību. Sirsnīgi sveicam Lāčplēša dienā un pateicamies visiem mūsu dzimtenes aizstāvjiem,” pauž Saeimas priekšsēdētāja.

Lāčplēša dienas rītā pulksten 9.00 Rīgas Doma baznīcā notiks ekumeniskais dievkalpojums. Pēc tam pulksten 11.00 parlamentārieši piedalīsies vainagu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos.

11.novembris ir atceres diena, kurā godina visus mūsu valsts karavīrus un apliecina cieņu Latvijas brīvības cīnītājiem, kuri par brīvu Latviju ir atdevuši savu dzīvību. Šajā dienā 1919.gadā Latvijas armija izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot savas 1918.gada 18.novembrī dibinātās valsts neatkarību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI