DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar ekonomikas ministru pārrunā inovāciju un ārvalstu investīciju piesaistes jautājumus

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs 2. novembrī Rīgas pilī tikās ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini, lai pārrunātu Ekonomikas ministrijas darba prioritātes, tostarp inovāciju politiku, investīciju piesaisti, nodarbinātības politikas jautājumu un jauno mājokļu pieejamības politiku.

Tikšanās laikā Valsts prezidents vērsa ekonomikas ministra uzmanību tam, ka uzņēmēji bieži izsaka nepieciešamību pieņemt konkrētus lēmumus saistībā ar valsts ekonomikas politiku gan īsākā, gan ilgākā termiņā.

Valsts prezidents pārrunāja arī Valsts kontroles š.g. oktobrī noslēgto revīziju, kurā konstatēts, ka līdzšinējais valsts atbalsts uzņēmējdarbības inovācijām ir bijis plašs, bet rezultāti maz ietekmējuši uzņēmumu produktivitāti un konkurētspēju.

E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja ekonomikas ministra apņēmību mazināt birokrātiju, tādējādi uzlabojot uzņēmējdarbības vidi un Latvijas uzņēmumu konkurētspēju Baltijas un Eiropas Savienības valstu mērogā. Puses arī pārrunāja mehānismu, lai atvieglotu dažādu datu un informācijas iesniegšanu, t.sk. par uzņēmumu ieguldījumiem pētniecības un attīstības jomā.

Amatpersonas arī apsprieda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras lomu un mērķi efektīvai ārvalstu investīciju piesaistei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI