DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Informēs par paveikto darbu “Rail Baltica” projekta integrācijai Rīgā

Šonedēļ noslēdzas Rīgas pašvaldības veiktie pamata būvdarbi Ģ. Radziņa krastmalā, Rīgas autoostas, Centrāltirgus un Centrālās stacijas piegulošājā teritorijā, kas nepieciešami dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā.  

Šo pirmo projektu ietvaros kopš janvāra pārbūvēti trīs krustojumi, izbūvēta mūsdienīga gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta infrastruktūra, veikta Ģ. Radziņa krastmalas pilna rekonstrukcija, nodrošinot drošu un ērtu pārvietošanos, kā arī veicinot stacijas multimodālā sabiedriskā transporta mezgla kā Baltijas mēroga mobilitātes objekta attīstību. Tāpat projektu ietvaros pārbūvēti divi tilti pār pilsētas kanālu un, lai nodrošinātu pieeju kanālmalai, izbūvētas kāpnes, panduss un piestātne. Savukārt Gogoļa ielas gājēju tunelis pārbūvēts par velosipēdu novietni. Pēc pamatdarbu pabeigšanas tiks uzsākta objektu nodošana ekspluatācijā.

Lai informētu par paveikto darbu dzelzceļa infrastruktūras “Rail Baltica” integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā, Rīgas dome aicina mediju pārstāvjus piektdien, 3. novembrī, plkst. 11 uz tikšanos un objektu apskati klātienē.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, SIA “Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētaja Džineta Innusa un valdes loceklis Jānis Golubevs, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Centrālās administrācijas Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs, pilnsabiedrības “RBBL” pārstāvji Kaspars Ratkevičs un Armands Vēveris.

Medijiem tiks sniegta informācija par “Rail Baltica” dzelzceļa infrastruktūras integrēšanai Rīgas centra infrastruktūrā projekta virzību, pašvaldības un SIA “Rīgas Satiksme” izbūvētajiem objektiem - krustojumiem, jaunajām gājēju pārejām, tramvaja satiksmes infrastruktūru, jauno gājēju un velobraucēju ceļa rampu, kas savienos Maskavas ielu ar plānoto “Rail Baltica” dzelzceļa tiltu pār Daugavu, jaunajiem labiekārtojuma elementiem, kā arī par projekta dvēseles – sarkanā ozola iedzīvošanos jaunajā vietā. Tāpat tiks sniegts ieskats nākamajos pašvaldības projektos, kuri jārealizē, lai veiksmīgi integrētu dzelzceļa infrastruktūru “Rail Baltica” pilsētvidē.

Pulcēšanās vieta - pie jaunās gājēju un velobraucēju ceļa rampas, kas atrodas starp Ģ. Radziņa krastmalu un Maskavas ielu (lūdzu skatīt pievienoto karti).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI