DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija organizē konferenci un dalās medijpratības pieredzē Tunisijā

2023. gada 30. un 31. oktobrī Tunisijā norisināsies Latvijas, UNESCO un Eiropas Savienības delegācijas Tunisijā kopīgi organizēta konference “Uzticības atjaunošana plašsaziņas līdzekļiem” (”Rebuilding trust in media”). Konferences mērķis ir aktualizēt žurnālistu vadītas medijpratības nozīmību dažādos pasaules reģionos, daloties Latvijas pieredzē. Konferencē aicināti piedalīties Ziemeļāfrikas reģiona mediju pārstāvji, žurnālistikas studenti un interesenti.

Globālajā pasaulē aizvien pieaug par ziņām maskēta dezinformācija, kā arī informācijas kanālu daudzveidība, kuriem nav saistoši vispārpieņemtie žurnālistikas principi. Tie grauj mediju lomu demokrātiskā sabiedrībā un rada auglīgu augsni, lai mazinātu uzticību medijiem un demokrātiskām institūcijām. Tādēļ ir būtiski, ka žurnālisti iesaistās – palīdz cīnīties pret dezinformāciju, paaugstina medijpratības līmeni sabiedrībā, tādejādi arī atjaunojot uzticību medijiem.

Pasākumu atklās Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis un attālināti dalībniekus uzrunās UNESCO ģenerāldirektores vietnieks Tofiks Dželasi (Tawfik Jelassi). Konferenci vadīs Latvijas pārstāve UNESCO Starptautiskajā komunikācijas attīstības programmā Rita Ruduša, savukārt Latvijas pieredzē dalīsies Baltijas Mediju izcilības centra medijpratības eksperte Diāna Kraiņeva.

Konferenci organizē Latvijas Ārlietu ministrija, Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība UNESCO, Baltijas Mediju izcilības centrs, Tunisijas Manubas Universitāte (Manouba University), UNESCO Magribas birojs, kā arī ES Programma mediju attīstībai Tunisijā.

Tiešsaistē konference būs skatāma ES Programmas mediju attīstībai Tunisijā Facebook kontā: https://www.facebook.com/events/3493658714282178/

Pasākums notiek ar Ārlietu ministrijas un ES Programmas mediju attīstībai Tunisijā finansiālu atbalstu.

Informācijai

Konferences programma: https://www.mfa.gov.lv/lv/media/10896/download?attachment

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI