DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents: vienotas ārpolitikas īstenošana ir būtiska esošajos ģeopolitiskajos apstākļos

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

26. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar ārlietu ministru Krišjāni Kariņu, lai pārrunātu ministra izvirzītās prioritātes, šī brīža svarīgākos ārpolitikas jautājumus, Eiropas Savienības (ES) un NATO darba kārtībā esošos jautājumus, kā arī transatlantisko saišu stiprināšanu.

Valsts prezidents un ārlietu ministrs tikšanās laikā pauda nemainīgu nostāju atbalstam Ukrainai. “Latvija turpinās nodrošināt visa veida atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī atbalstīs Ukrainas graudu eksportu uz Globālo dienvidu valstīm, t.sk. caur Baltijas ostām,” uzsvēra E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents un ārlietu ministrs bija vienisprātis arī par nepieciešamību stiprināt saites ar transatlantiskajiem partneriem.

Sarunas laikā amatpersonas pārrunāja arī aktuālo drošības situāciju Baltijas jūras un plašākā reģionā, apsprieda situāciju Tuvajos Austrumos, kā arī atzīmēja nepieciešamību īstenot stingras un efektīvas ES sankcijas pret Krieviju, novēršot sankciju apiešanu.

Valsts prezidents atzīmēja koordinācijas nozīmi ārpolitikas jautājumos, kas ir sevišķi būtiski esošajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI