DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par Valsts prezidenta sasaukto Nacionālās drošības padomes sēdi

25. oktobrī Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča vadībā Rīgas pilī notika Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde. Sanāksmē tika diskutēts par aktuālo drošības situāciju Baltijas jūras un plašākā reģionā, kā arī apspriesta situācija Tuvajos Austrumos.

Sanāksmes dalībnieki uzklausīja valsts drošības iestāžu aktualitāšu ziņojumus par nacionālās drošības jautājumiem. NDP atzīmēja kritiskās infrastruktūras aizsardzības un apdraudējumu novēršanas nozīmi. Baltijas jūras zemūdens infrastruktūras bojājumi ir jāizmeklē, un, vadoties no izmeklēšanas rezultātiem, ir jāveic atbilstoši pasākumi aizsardzības un apdraudējumu novēršanas spēju uzlabošanai.

NDP pārrunāja situācijas attīstību Tuvajos Austrumos. NDP uzklausīja arī ziņojumu par aktuālo Latvijas atbalstu Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju un uzsvēra, ka šajos apstākļos ir ļoti nozīmīgi turpināt sniegt nemainīgi plašu un apjomīgu atbalstu Ukrainas pašaizsardzības spējām.

Nākamo kārtējo NDP sēdi Valsts prezidents sasauks, lai novērtētu panāktās izmaiņas sodu politikā un austrumu robežas aizsardzības nodrošinājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI