DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ratnieks ceturtdien tiksies ar Rumbulas un Dārziņu apkaimes biedrībām un iedzīvotājiem

Saistībā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu no vilcienu kustības saraksta izslēgt pieturvietas “Dārziņi” un “Rumbula” Rīgas vicemērs un Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Edvards Ratnieks ceturtdien, 26.oktobrī pulksten 17.00, dzelzceļa stacijā “Dārziņi”, aicina uz tikšanos Rumbulas un Dārziņu apkaimes biedrības un iedzīvotājus, lai uzklausītu viedokļus par abu dzelzceļa pieturvietu saglabāšanu.

“Manuprāt, ir pieņemts pārsteidzīgs lēmums, kuru būtu svarīgi, visām pusēm izdiskutējot, vēl atbildīgajai Satiksmes ministrijai mainīt. Šajā jautājumā atbildīgās iestādes ir balstījušās uz “Pasažieru vilciens” datiem, bet tie šobrīd neatspoguļo patieso situāciju, jo jau pēdējā laikā bija būtiski samazināts vilcienu reisu skaits, kā rezultātā iedzīvotāji un apkaimē strādājošie savām ērtībām izvēlējās citus sabiedriskā transporta veidus un privāto transportu. Ja valsts līmenī tiek definēts vilciens kā pasažieru pārvadājumu mugurkauls, tad ir svarīgi noskaidrot vietējo apkaimju viedokli un redzējumu par šo pieturvietu potenciālu,” norāda Edvards Ratnieks.

Jau informējām, ka Ratnieks aicina atbildīgo Satiksmes ministriju arī turpmāk no pasažieru vilcienu kustības saraksta neizslēgt pieturvietas “Rumbula” un “Dārziņi”, bet tieši pretēji – palielināt reisu skaitu, lai nodrošinātu esošo apkaimju iedzīvotājiem un darbiniekiem ērtības un vēlmi to izmantot ikdienas vajadzībām. Pieturvietas atrodas apkaimēs ar intensīvu dzīvojamo māju un tirdzniecības, rūpniecības un loģistikas centru attīstību, kas nozīmē, ka svarīgi ir izvērtēt minēto pieturu perspektīvo izmantošanu un nepieciešamību mobilitātes nodrošināšanai.

Pagājušajā nedēļā Rīgas plānošanas reģions rīkoja kopēju tikšanos, lai izvērtētu vilcienu kustības sarakstā iekļauto dzelzceļa pieturu punktu “Dārziņi” un “Rumbula” nozīmīgumu apkaimes iedzīvotāju un apkārtnē esošo uzņēmumu darbinieku mobilitātei. Tajā piedalījās Rīgas, Salaspils novada un Ropažu novada pašvaldību, VSIA “Autotransporta direkcija’, AS “Latvijas Dzelzceļš” un AS ”Pasažieru vilciens” pārstāvji.

Saistībā ar pieturvietu “Rumbula”, uzņēmēji pauduši savu nostāju, ka dzelzceļa infrastruktūra ir ērtākais un drošākais veids nokļūšanai uz darbu un atpakaļ. Nokļūšana līdz sabiedriskā autobusa transporta pieturai ir apgrūtināta un bīstama, it īpaši ziemā, kas apdraud ne tikai gājējus, bet intensīvo satiksmi.

Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda. Tas ir ekonomiski attīstītākais reģions Latvijā, vienlaikus izglītības, zinātnes un kultūras centrs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI