DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Lūdz apsūdzēt vēl vienu ar “Baltijas antifašistiem” saistītu personu par spiegošanu Krievijas labā

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 16. oktobrī ir rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vēl vienu personu, kura spiegoja agresorvalsts Krievijas labā, pildot konkrētus noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” uzdevumus. 

VDD izmeklēšanas gaitā ir konstatējis, ka persona noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” vadītājiem sniedza informāciju par NATO militārās tehnikas pārvietošanos, izvietojumu un kaujas spējām Latvijas teritorijā, zinot, ka šo informāciju plānots nodot Krievijas specdienestiem. Tāpat persona noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” kontaktpersonas uzdevumā bija vākusi un apkopojusi informāciju par plānotajiem iepirkumiem Latvijā, kas saistīti ar militāro jomu un Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Kriminālprocess pret šo personu ir izdalīts no t.s. “Baltijas antifašistu” kriminālprocesa, inkriminējot Krimināllikuma 85. pantā minēto noziegumu, proti, spiegošanu. Konkrēto personu VDD aizturēja šā gada 29. martā.

Atbalstu šā gadījuma izmeklēšanā VDD sniedza Militārās izlūkošanas un drošības dienests.

VDD vērš uzmanību, ka par iesaistīšanos noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” pret Latvijas nacionālo drošību vērstajos noziegumos draud kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka šā gada 16. oktobrī VDD lūdzis prokuratūru apsūdzēt citu personu par 23 īstenotiem spiegošanas gadījumiem noziedzīgās organizācijas “Baltijas antifašisti” uzdevumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI