DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Ukrainas eksperti pārrunā sadarbības iespējas digitalizācijas sektorā

2023. gada 17. oktobrī Ārlietu ministrijā notiek Digitālās sadarbības seminārs, kurā klātienē piedalās Ukrainas delegācija. Tajā tiek apspriesti digitālo jautājumu izaicinājumi un pārrunāti risinājumi jaunai sadarbībai starp Latviju un Ukrainu. 

Digitālās sadarbības seminārs ar Ukrainu ievada 5G ekosistēmas forumu "5G Techritory".

Semināru atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs. “Latvija atbalstu Ukrainai sniedz nepārtraukti. Nozīmīga ir līdzdalība Ukrainas reformu procesā, līdzfinansējot projektus, kas veicina labu valsts pārvaldību, kā arī ekonomisko izaugsmi un konkurētspēju gan mazos, gan vidēja izmēra uzņēmumos,” uzsvēra A. Pelšs. Valsts sekretārs akcentēja: “Ukrainas nākotne ir balstīta trīs vārdos: uzvara, reforma un atjaunošana. Lai arī cik grūti tas nebūtu, šīm trim ir jānotiek vienlaicīgi.”

Klātesošos uzrunāja Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols (Anatolii Kutsevol), uzsverot, ka šobrīd ir ļoti svarīgi konkrēti lēmumi un darbības digitalizācijas sektorā. Attālināti uzrunu teica Ukrainas Digitālās transformācijas viceministre Eirointegrācijas jautājumos Valeria Ionana (Valeriya Ionan): “Mūsu valstīm ir viena vīzija Ukrainas rekonstrukcijai un reformām, kas ir nepieciešamas.” Viceministre īpaši pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu Ukrainas rekonstrukcijā.

Plaši tika pārstāvēts Latvijas IT sektors – tādi uzņēmumi kā “LMT” “Mikrotik”, “Saf Tehnika”, “SunGis”, “Tet”, “Tilde”. Tāpat pieredzē dalījās un apaļā galda diskusijā piedalījās dalībnieki no Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas, Riga Tech Girls.

Ārlietu ministrija izsaka pateicību Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasterim par ieguldīto darbu pasākuma organizācijā.

Informācijai

Forums 5G Techritory ir vadošais tehnoloģiju un inovāciju pasākums Ziemeļeiropā. Ņemot vērā Ukrainas un Moldovas nākotnes integrācijas Eiropas Savienībā aspektus, un to, kā Latvijas tehnoloģiju ekosistēma var palīdzēt, šajā gadā īpaša uzmanība tiek veltīta divām galvenajām tēmām: savienojamība, moderna mobilā/platjoslas tīkla veidošana un digitālās ekonomikas transformācija.

Foruma norises laikā mērķis ir attīstīt sadarbību starp valstīm un izveidot partnerības starp valdībām, universitātēm, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI