DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Lai stiprinātu patvēruma meklētāju un personu ar bēgļa vai alternatīvo statusu pamattiesību īstenošanu - iesaisti Latvijas sabiedrības sociālajos procesos un piekļuvi pakalpojumiem – ar Eiropas Sociālā fonda finansējumu tiks nodrošināta pielāgotu un individuālu sociālekonomiskās iekļaušanās mentoru un sociālo darbinieku pakalpojumu nodrošināšana "Vienas pieturas aģentūrā,” kuras darbību organizēs Sabiedrības integrācijas fonds.

"Reaģējot uz migrācijas situācijas izaicinājumiem Eiropas Savienībā, arī Latvijā, mūsu uzdevums ir palīdzēt patvēruma meklētājiem orientēties Latvijas tiesību sistēmā, kā arī sniegt tiem praktisku atbalstu. Paredzēts, ka pielāgota un individuāla palīdzība tiks sniegta vismaz 1 140 patvēruma meklētājiem. Pakalpojumus nodrošinās vienas pieturas aģentūras ietvaros no Eiropas Sociālā fonda finansējuma Sabiedrības integrācijas fondā,” norāda kultūras ministre Agnese Logina.

Šī pasākuma ietvaros plānots kopējais finansējums ar elastības finansējumu ir 2 610 000 eiro apmērā, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda Plus finansējums 2 218 500 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 391 500 eiro.

Eiropas Sociālā fonda pasākumu1 Sabiedrības integrācijas fonds īstenos sadarbībā ar Nodrošinājuma valsts aģentūru un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi.

1 “Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.-2027. gadam 4.3.4. specifiskā atbalsta mērķa “Sekmēt aktīvu iekļaušanu, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas, nediskriminēšanu un aktīvu līdzdalību, kā arī uzlabotu nodarbinātību, jo īpaši attiecībā uz nelabvēlīgā situācijā esošām grupām” 4.3.4.8. pasākuma “Sabiedrības saliedēšana, veicinot jauniebraucēju iekļaušanos vietējā sabiedrībā un sekmējot starpkultūru komunikāciju” īstenošanas noteikumi”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI