DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas transporta nozares pārstāvji un uzņēmēji Kazahstānā pārrunā sadarbības iespējas

FOTO: Publicitātes foto

No 2. līdz 6. oktobrim Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis kopā ar plašu Latvijas transporta un loģistikas nozares uzņēmēju delegāciju apmeklē Kazahstānu, lai piedalītos transporta-loģistikas izstādē un biznesa forumā, kā arī iepazītos ar Kazahstānas Aktau un Kurik ostu infrastruktūru, to sniegtajiem pakalpojumiem un pārrunātu sadarbības iespējas multimodālu transporta maršrutu attīstībā.

No 4. līdz 6.oktobrim Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notiek starptautiskā transporta-loģistikas izstāde “TransLogistica Kazahstan 2023”, kur Latvijas transporta jomu pārstāv vairāk nekā 50 transporta un loģistikas nozares uzņēmēji, tostarp Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas, Liepājas SEZ, VAS “Latvijas dzelzceļš”, Latvijas Stividorkompāniju asociācijas, Starptautiskās lidostas “Rīga” un vairāku citu transporta uzņēmumu pārstāvji. Izstādes laikā U. Reimanis un uzņēmēji tiekas ar esošajiem un potenciālajiem partneriem, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību un veidotu jaunus transporta loģistikas maršrutus.

Līdztekus izstādei risinās arī transporta un loģistikas biznesa forums “New Silk Way”, kur vairākās paneļdiskusiju sesijās diskutē par Kazahstānas un Centrālāzijas reģiona lomu starptautisko transporta koridoru attīstībā pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā.

5. oktobrī U. Reimanis tikās ar Kazahstānas transporta ministru Maratu Karabajevu un pārrunāja sadarbību autopārvadājumu, dzelzceļa un aviācijas transporta loģistikas jomās. Tikšanās laikā apspriestas iespējas autopārvadājumu veicināšanai starp abām valstīm, izmantojot Latvijas ostas. Pēdējo gadu laikā autopārvadājumi starp Latviju un Kazahstānu pieaug, arī dzelzceļa jomā vērojama pozitīva tendence, proti, pārvadājumi 2022. gadā pieauga četras reizes, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Gan Latvija, gan Kazahstāna ir ieinteresētas vēl vairāk paplašināt sadarbību autopārvadājumu un dzelzceļa sektorā. Tāpat notika dialogs par sadarbība aviācijas jomā, lai jau tuvākajā laikā tiktu parakstīts Latvijas-Kazahstānas nolīgums par gaisa satiksmi, kas nodrošinās vēl plašākas iespējas abpusējai transporta loģistikai.

Tikšanās laikā U. Reimanis kā Latvijas-Kazahstānas Transporta darba grupas līdzpriekšsēdētājs informēja Kazahstānas transporta ministru M. Karabajevu par šā gada decembrī plānoto Latvijas-Kazahstānas Starpvaldību komisijas sēdi un uzaicināja ministru kopā ar uzņēmēju delegāciju apmeklēt Latviju, lai klātienē iepazīstinātu ar mūsu valsts piedāvātajām iespējām transporta un loģistikas sektorā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI