DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārrunā Latvijas un Palestīnas sadarbību veselības aprūpes jomā

Šodien, 5.oktobrī, Veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietnieci Dr. Amalu Džādū, lai pārrunātu abu valstu sadarbības iespējas veselības aprūpes jomā.

Tikšanās laikā pārrunāta divpusējā sadarbība, aktuālā situācija Tuvo Austrumu reģionā, kā arī sadarbība starptautiskajās organizācijās. A. Džādū pauda pārliecību, ka Latvijai un Palestīnai ir iespējas veidot sadarbību veselības aprūpes jomā, daloties savstarpējā pieredzē. Arī veselības ministrs uzskata, ka šajā jomā ir vērts veidot ciešāku sasaisti, piemēram, organizējot mediķu pieredzes apmaiņas programmas, rīkojot medicīnas konferences, lai dalītos zināšanās. H. Abu Meri arī uzsvēra augsto medicīnas izglītības kvalitāti Latvijā, aicinot Palestīnas iedzīvotājus studēt medicīnu Latvijā. Viņš arī apliecināja, ka pēc studiju pabeigšanas jaunie mediķi ir gaidīti darboties Latvijas veselības sektorā. Tāpat ir vērts apsvērt sadarbības iespējas starp valstu universitātēm un ārstniecības iestādēm, daloties praktiskā pieredzē.

H. Abu Meri līdz iecelšanai ministra amatā vadīja Saeimā deputātu grupu palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam. Vizītes laikā Dr Džādū tiksies gan ar deputātu grupas, gan Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisijas pārstāvjiem. Palestīnas ārlietu un diasporas ministra vietniece pateicās ministram arī par līdz šim veidoto sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI