DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atvērta pieteikšanās dalībai TEDxRigaTechnicalUniversity

Līdz 15. oktobrim Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina studentus no dažādām Latvijas augstskolām pieteikties dalībai otrajā TEDxRigaTechnicalUniversity, kas, pulcējot iedvesmojošas personības, atklās, kā cilvēki mijiedarbojoties ietekmē viens otra nākotni, rīcību un izvēles. TEDxRigaTechnicalUniversity notiks 27. oktobrī RTU auditoriju centrā «Domus Auditorialis», Zundas krastmalā 8, un tiešsaistē. 

«Ikdienas mēs satiekam simtiem cilvēku, un nekad nevaram zināt, vai un kā kāds no viņiem ietekmēs mūsu tālāko dzīvi. Reizēm nejauša tikšanās var izvērsties draudzībā mūža garumā, sekmīgā uzņēmējdarbībā vai jaunā karjeras pavērsienā. Arī universitāte daudziem nākotnes līderiem ir vieta, kur gūt ne vien profesionāli vērtīgas zināšanas, bet iedvesmoties sasniegumiem no harizmātiskiem profesoriem, lektoriem un studiju biedriem, un sākt veidot kontaktu bāzi,» saka TEDxRigaTechnicalUniversity idejas autors, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūta direktors profesors Deniss Ščeulovs.

Šā gada TEDxRigaTechnicalUniversity virstēma ir cilvēks (It Is All About People) ar fokusu uz majestātisku cilvēku satikšanu (Meet Majectic Mate). Daudzveidīgie runātāji, kuri šogad kāps uz pasākuma skatuves, gan dalīsies savā pieredzē par cilvēkiem, kuri mainījuši viņu dzīvi, gan reflektēs par aktuāliem sabiedrību un tautsaimniecību transformējošiem notikumiem, uzsverot cilvēku lomu tajā. Antons Prokopenko, tehnoloģiju entuziasts no Nīderlandes, kurš ikdienā konsultē organizācijas mākslīgā intelekta jautājumos, runās par to, ka arī mākslīgā intelekta laikmetā ir nepieciešams cilvēks, lai sasniegtu sekmes. Savukārt filozofs Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Vents Sīlis atklās, kāpēc ir vērts tērēt laiku attiecību veidošanai, bet «TV3 Group» personāla vadītāja un pusaudžu motivācijas programmas «MOT» trenere Lauras Pļavniece izcels, ka arī katra maza lieta ir no svara. Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis apcerēs komforta zonu un izkāpšanu no tās, Diāna Šmite runā pievērsīsies nākotnes nodarbinātībai un profesijām, kuras būs vai vairs nebūs aktuālas, bet Latvijas Mēbeļu ražotāju asociācijas izpilddirektore un Eiropas Mēbeļu rūpniecības konfederācijas valdes locekle Ieva Erele stāstīs, kā kokrūpniecība mainīja viņas dzīvi. Uz skatuves kāps arī pārdošanas un mārketinga uzņēmuma «NJ Media» dibinātājs Niks Jansons, kurš iekļuvis prestižajā «Forbes 30 Under 30» sarakstā Baltijā, investīciju uzņēmuma «Alphinox» partnere, RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes asociētā profesore Jūlija Bistrova, e-komercijas eksperts, «eCOMHUB» vadītājs Gustavs Gotauts, RTU students Edgars Kučinskis un fintech eksperts no Beļģijas Iouri Galitchenko. Vairāk informācijas – https://tedxrtu.lv/

Klātienē TEDxRigaTechnicalUniversity varēs piedalīties 100 apmeklētāju, interesenti aicināti aizpildīt pieteikuma anketu https://ej.uz/TEDxRTU2023 Pasākumam varēs sekot līdzi arī Facebook un Youtube. Tas notiks angļu valodā.

TED ir starptautiska organizācija ar vadmotīvu «Idejas, ar kurām vērts dalīties». TEDx ir nacionāla mēroga pasākums, ko rīko vietēji organizatori saskaņā ar TED misiju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI